Cursus | Poëzie lezen en begrijpen

Gedichten over afscheid, seizoenen, eenzaamheid, de liefde staan daarin centraal. Elke bijeenkomst lezen we drie gedichten met elkaar. Het cursusmateriaal (copyright aangeleverd) ontvang je de eerste keer. De gedichten worden onder leiding van de cursusleiders op systematische en uitnodigende wijze besproken.

Je ontvangt instrumenten als rijm, ritme, metrum, versvormen (zoals sonnet, vrij vers) en verbeelding om gedichten nader te bekijken. Uiteraard luisteren we ook naar de betekenis van de gedichten voor ieder persoonlijk en zal de creativiteit gestimuleerd worden door mogelijk een eigen gedicht te schrijven. Op de laatste bijeenkomst breng je je lievelingsgedicht en/of lees je een eigengemaakt gedicht.

Cursusleiders
Pit van Nes uit Eindhoven is zeer actief dichter en ervaren cursusleider. Luuk den Hartog uit Nuenen is een ervaren poëzielezer. Af en toe schrijft hij een gedicht. Hij heeft grote interesse voor taal. Pit en Luuk zijn bestuursleden van de PoëzieClub Eindhoven.

Wanneer

  • Om de 2 weken op dinsdag t/m 15 maart 2022 10.00 - 12.00 uurBestel kaarten

Prijzen

  • Regulier€ 75,00 Een pauzeconsumptie krijg je van PoëzieClub Eindhoven.
  • De prijs is inclusief één consumptie. Houd je ticket (digitaal of op papier) gereed om gebruik te kunnen maken van de consumptie. Ben je lid van de Bibliotheek Eindhoven? Dan betaal je een gereduceerd tarief. Ter controle wordt naar het nummer van je bibliotheekpas gevraagd.
  • Betaalmogelijkheden: Online

Waar