Wildpark

Hoe rijk moet je zijn om anderen niet meer nodig te hebben? En wat is de aanschafprijs van liefde? Hoeveel btw zit er op menselijkheid? In Ik heb ik heb wat jij niet hebt verkent regisseur Lenneke Maas de pijn van iets niet hebben, waar het de bedoeling is dat je het wel hebt

Een uitgeputte wereld kijkt ons verbijsterd aan als we weer een nieuwe iPhone staan af t…

Hoe rijk moet je zijn om anderen niet meer nodig te hebben? En wat is de aanschafprijs van liefde? Hoeveel btw zit er op menselijkheid? In Ik heb ik heb wat jij niet hebt verkent regisseur Lenneke Maas de pijn van iets niet hebben, waar het de bedoeling is dat je het wel hebt

Een uitgeputte wereld kijkt ons verbijsterd aan als we weer een nieuwe iPhone staan af te rekenen. Of het zoveelste jurkje dat we maar een paar avondjes zullen dragen. We zijn ziekelijk verslaafd aan hebben. Bezit is de maatstaf van geluk geworden. Wat is dat toch. Het aanschafmoment is een shot van genot, maar vluchtig; daarna zakken we weer snel terug in ons oude zelf, onbevredigd en hunkerend naar weer wat nieuws. We ontlenen er status aan, het gevoel erbij te horen, dat we echt leven. Kijk mij eens met m’n mooie nieuwe gympies van het juiste merk, in de kleuren van vandaag. En rijk is fijn. Weelde is succes. Wie veel geld heeft staat bovenaan in de voedselketen. Wie niks heeft, heeft verloren. Armoe is lelijk en zielig. Huren is minder dan kopen. De trein is minder dan het vliegtuig. Een fiets is minder dan een fatbike. Een Nokiaatje is bespottelijk. Wanneer zal de verkoopster in de mediamarkt ooit zeggen: is dat nou wel nodig?

In deze voorstelling verkent Lenneke Maas de pijn van iets niet te hebben waar het de bedoeling is dat je het wel hebt. De verbazing over hoe geld verdienen hoger in aanzien staat dan iets voor niks doen. De afgunst van te weinig, de onverschilligheid van te veel. De gouden handdruk en de voedselbank.  Hoe rijk moet je zijn om anderen niet meer nodig te hebben? En wat is de aanschafprijs van liefde? Hoeveel btw zit er op menselijkheid?

Op het podium staan performer en danseres Tegest Pecht Guido en muzikant Woody Veneman. Tegest is geboren in Ethiopië. Toen ze 5 jaar was werd ze samen met haar zusje geadopteerd. Ze groeide op in ons welvarende deel van de wereld. Wat is voor haar de waarde van geld en bezit? Woody Veneman is een succesvol muzikant die opgroeide in Woensel West, een kansarme wijk in Eindhoven. Zijn muziek was het kapitaal waarmee hij zich uit zijn afkomst omhoog speelde en zong.

In fysieke, beeldende en muzikale scènes dagen ze elkaar uit. Daarnaast geven de jongeren in audiovisuele portretten een confronterende kijk op hun eigen situaties, de keuzes die ze moeten maken in het hier en nu. Deze elementen wisselen elkaar met vaart en humor af in een speelse voorstelling die uitpuilt van de livemuziek vol troost en hoop. En dat allemaal met op de achtergrond een wereld die langzaam moet afkicken van overdaad.

  • Excl. consumptie

Wanneer

  • Zaterdag 8 februari 2025 om 19.30 uurTickets
  • Zondag 9 februari 2025 om 15.00 uurTickets

Prijzen

  • Regulier€ 15,00

Waar