So What's Next

Het internationale jazzfestival So What's Next is vernoemd naar de legendarische jazztrack 'So What' en de onophoudelijke innovatieve drive van maker Miles Davis. Het festival biedt een inspirerende selectie van de hedendaagse jazz met een avontuurlijke mix van gevestigde namen en veelbelovende rijzende sterren op het gebied van funk, jazz, hiphop, R&B en rock. Elke act heeft een unieke sound, maar ze hebben één gemeenschappelijk kenmerk: ze verleggen allemaal de grenzen van de jazz. Scrol snel verder voor de eerste namen!

Al Di Meola

Gitaarlegende Al Di Meola komt voor een exclusief concert…

Het internationale jazzfestival So What's Next is vernoemd naar de legendarische jazztrack 'So What' en de onophoudelijke innovatieve drive van maker Miles Davis. Het festival biedt een inspirerende selectie van de hedendaagse jazz met een avontuurlijke mix van gevestigde namen en veelbelovende rijzende sterren op het gebied van funk, jazz, hiphop, R&B en rock. Elke act heeft een unieke sound, maar ze hebben één gemeenschappelijk kenmerk: ze verleggen allemaal de grenzen van de jazz. Scrol snel verder voor de eerste namen!

Al Di Meola

Gitaarlegende Al Di Meola komt voor een exclusief concert in Nederland naar So What's Next met de show ‘The Electric Years’! Samen met zijn band blikt hij terug op klassiekers van albums als ‘Land of the Midnight Sun', ‘Elegant Gipsy’ en ‘Splendido Hotel'. Begin jaren 70 vestigde Di Meola zijn reputatie als een van 's werelds beste gitaristen in de supergroep Return to Forever. Zijn razendsnelle spel en melodieuze stijl maakten hem favoriet bij fans en kenners. Met albums als ‘Land of The Midnight Sun’ en ‘Elegant Gipsy’ legde hij de basis voor het fusion genre. Di Meola's veelzijdigheid blijkt uit zijn vele albums, met invloeden van jazz, rock, fusion, latin, Beatles-covers en traditionele Zuid-Amerikaanse muziek. Groot succes volgde toen hij overstapte naar akoestische gitaar en samenwerkte met John McLaughlin en Paco de Lucia. Verwacht tijdens dit concert een mix van nieuwe nummers van zijn aankomende album 'Twentyfour' en iconische songs uit zijn ‘electric years’.


Branford Marsalis Quartet

Een icoon op de saxofoon: Branford Marsalis. Hij speelt dit jaar op slechts één festival in Nederland, en dat is So What's Next! Samen met zijn wereldberoemde kwartet, zijn belangrijkste expressiemiddel, brengt hij compromisloze jazzexcellentie. Na vier decennia in de internationale schijnwerpers blijft Branford Marsalis zijn visie als instrumentalist, componist en bandleider uitbreiden, waarbij hij grenzen tussen stijlen overschrijdt met onwrikbare creatieve integriteit. Marsalis' carrière begon als sideman met Clark Terry, Art Blakey en zijn broer Wynton Marsalis, en groeide door ontmoetingen met grootheden als Dizzy Gillespie, Miles Davis en Herbie Hancock. Hij verkende ook andere muzikale sferen, zoals zijn werk met Sting en het vernieuwende project ‘Buckshot LeFonque’, dat jazz combineerde met R&B, hiphop en rock-'n-roll. Het recente album ‘The Secret Between the Shadow and the Soul’ van het Branford Marsalis Quartet toont zijn verfijnde en avontuurlijke visie. De beste manier om deze legende en zijn fantastische band te ervaren is live op het podium van So What's Next!

Lakecia Benjamin

Rising star Lakecia Benjamin imponeert wereldwijd met haar jazztalent, spetterende optredens en vakmanschap. De muziek van de altsaxofoniste is doordrenkt met funk en soul, perfect afgestemd op de ritmes van de jonge generatie. Haar debuutalbum ‘Retox’ bood een set soul- en funkcovers en eigen nummers. In 2020 bracht ze ‘Pursuance: The Coltranes’ uit, een alom geprezen album met composities van Alice en John Coltrane en radicale herinterpretaties. Ze deelde het podium met bekende blazers, harpiste Brandee Younger, violiste Regina Carter, bassisten Reggie Workman en Me'Shell Ndegéocello, en zangeres Dee Dee Bridgewater. In 2023 keerde Benjamin terug met ‘Phoenix’, een album gezien als een jazzklassieker die jazz, funky soul, R&B en hiphop verbindt. Met supersterren als Dianne Reeves, Georgia Ann Muldrow, Patrice Rushen, Wayne Shorter, Wallace Roney, Sonia Sanchez en Angela Davis, leverde het album haar drie GRAMMY-nominaties en wereldwijde waardering op. Jazzism verkoos Lakecia zelfs tot Artiest van het Jaar! Ze zal ongetwijfeld de nieuwe nummers van dat indrukwekkende album spelen tijdens de set op So What's Next, die overweldigend belooft te worden.


Michelle Davis & The True-tones

De New Yorkse Michelle David begon op vierjarige leeftijd met zingen in een kerk en sloot zich aan bij haar eerste groep, The Mission of Love, toen ze vijf was. Ze toerde met de Broadway-musical ‘Mama’ en werkte mee aan theatershows als ‘The Sound of Motown’, ‘Glory of Gospel’ en ‘Mahalia’. Ze nam ook op voor artiesten als Diana Ross en Michael Bolton. Met de True-tones bracht ze zes gospelalbums uit, kreeg een Edison-nominatie en lof voor ‘Truth & Soul’, dat Album van de Maand werd op FIP radio in Frankrijk en Album van het Jaar bij Craig Charles' BBC Radio 6 Music show. De band trad op bij talloze radio- en tv-shows, inclusief de nationale tv-show tijdens de Olympische Winterspelen van 2022. Michelle David & The True-tones hebben een unieke sound met groovy baslijnen en krachtige zang. Hun nieuwe album ‘Brothers & Sisters’ vormt de basis voor hun soulvolle liveshows.


Dulfer! Total Response

Tenorsaxofonist Hans Dulfer draait nog steeds op volle toeren, ondanks enkele recente gezondheidsproblemen. Hij trad afgelopen najaar met zijn dochter Candy op in de Blue Note Club in Tokio en speelt met zijn nieuwe band, Total Response, op Nederlandse festivals en podia. Dulfer! Total Response, een all-star line-up met topmuzikanten uit de Nederlandse muziekscene, heeft zich bewezen als een energieke en speelse eenheid. Hans Dulfer's saxofoongeluid heeft al 65 jaar een prominente plaats in de Nederlandse jazzscene. Met formaties als Perikels, Reflud (Dulfer vice versa) en de Japanse doorbraak Big Boy heeft hij een internationale reputatie opgebouwd. In 2024 viert hij zijn 84e verjaardag met een nieuwe band die nieuwe nummers en arrangementen van Dulfer-klassiekers speelt, met zijn uitdagende sax in de hoofdrol. Dulfer en zijn band zullen ongetwijfeld het dak eraf spelen tijdens So What's Next!

Altijd op de hoogte van de laatste updates rondom So What's Next? 

Door je hieronder aan te melden ben je altijd als eerst op de hoogte van programma-updates rondom So What's Next.


Vrije plaatskeuze

Bij alle concerten tijdens So What's Next is er vrije plaatskeuze. Het is niet mogelijk om van tevoren een vaste plek te reserveren.


Consumptiemunten

Tijdens So What's Next kan er uitsluitend betaald worden met consumptiemunten van Muziekgebouw Eindhoven. Deze zijn verkrijgbaar aan verschillende balies. De betaling is enkel mogelijk met pin.

Wanneer

  • Zaterdag 2 november 2024 om 17.00 uurTickets

Prijzen

  • Regulier€ 62,50

Waar