Brainporter - Eric van Schagen

In Eric van Schagen, CEO van Simac IT en voorzitter van NVO-NCW afdeling Zeeland Brabant, vond Eindless media een partner die overtuigd is van de noodzaak van een nieuw communicatieplatform in de Brainportregio dat verbindt. Hij doelt dan op een verbinding van internationals, mensen en bedrijven van buiten aan Eindhoven en wijde omgeving. Heel Brabant dus, met inwoners van de regio en geïnteresseerden in de context van Brainport.

Wat is Eindhoven toch een leuke en interessante stad! Technologie, design en bedrijven van wereldniveau. En dat komt alleen maar door al die mensen die hier willen wonen. Net als begin vorige eeuw en de jaren na de oorlog komen er heel veel mensen op onze metropoolregio af. Dat waren en dat zijn ondernemende mensen die over kennis beschikken en van aanpakken houden. Want zonder die mentaliteit zou je gewoon blijven zitten waar je zit.

Mijn ouders zijn in 1950 naar Eindhoven gekomen vanwege Philips. Net als die mensen die nu door vooral ASML hierheen verhuizen. Wij moeten die mensen verwelkomen en omarmen. Zij zorgen voor een goede basis, groei van onze welvaart en daarmee voor een goede toekomst voor ons en onze kinderen. Natuurlijk geeft de groei ook problemen. En daar moeten we aan werken. Maar je hoeft maar naar krimpregio’s te kijken om te zien dat stilstand of teruggang tot veel meer problemen leidt.

Onze dynamische en internationale omgeving vereist dat we werken aan onze stad en regio. De scholen, de zorginstellingen, de sport, de cultuur en alle andere voorzieningen zullen de groei bij moeten kunnen benen. Ook daar is ondernemerschap en een mentaliteit van aanpakken nodig. Met de groeiende economie zijn en komen de middelen beschikbaar. Problemen zijn er om opgelost te worden. En we hebben in het verleden bewezen daartoe in staat te zijn.

Met Brainport voor Elkaar is een goede aanzet gegeven om iedereen mee te laten profiteren van de groei van ons Eindhoven. De burgemeester loopt daarin voorop maar het is een verantwoordelijkheid van iedereen. Daarvoor is verbinding en communicatie nodig. Daarom is het goed dat er met Eindless een nieuwe krant is voor de snel groeiende en steeds internationalere bevolking.

Een krant die iedereen informeert over wat er hier te doen is en waar we trots op kunnen zijn. Een krant die ons verbindt en ervoor zorgt dat iedereen zich hier thuis voelt. In een stad waarin we samen werken, plezier hebben en zorgen voor de natuur, onze kinderen en alle mensen die dat nodig hebben. 

Dan heeft Eindhoven een eindeloze toekomst voor iedereen.