Brainporter: Lianne van den Boogaard

Beste lezers,

Terwijl ik in de auto naar kantoor zoefde kwam als radiozender ‘Radio 4 Brainport’ voorbij en in het komende half uur werd er gesproken met mensen vanuit verschillende landen die in Brainport Eindhoven een nieuwe toekomst opbouwen.

Leuk om te horen in een kort interview met een Indiase vrouw over het ontstaan en succes van ‘Bollywood’, waarna haar favoriete hit werd gedraaid. Een Duitse schlager en een Hollywood-hit volgden daarop. Van de cultuurfestivals in het Muziekgebouw had ik al eerder gehoord maar ik ben door het enthousiasme van de Indiase echt nieuwsgierig geworden.

Brainport is een technologieregio maar bovenal een regio met mensen die vanuit een grote diversiteit en culturele achtergrond elkaar ontmoeten; op de werkvloer, tijdens het winkelen, binnen verenigingen, in woonwijken en tijdens het beleven van cultuur.

Samen zijn wij Brainport en werken wij aan het succes. Want dankzij die grote diversiteit, in dit geval van voornamelijk jonge mensen, verrijken wij de samenleving, ontstaan er nieuwe ideeën, leren wij van elkaar en krijgen we begrip voor elkaar.

We zijn veerkrachtig en flexibel, en creëren een samenleving waarin we bijdragen aan de groei en bloei van Brainport en meer openstaan voor internationale samenwerking en betrokkenheid. Jazeker, er zijn uitdagingen bij het huisvesten van alle nieuwkomers in onze mooie regio maar we krijgen er samen ook veel voor terug!