Brainporter: Mirjam van den Bogaard

Beste lezers,

Voor velen is Eindhoven Airport de eerste kennismaking met de Brainportregio. Als nieuwe inwoner of als bezoeker. Daarom is het niet gek dat we ook een verantwoordelijkheid, of zelfs een verplichting, voelen om een warm welkom te creëren dat verder reikt dan de deuren van onze aankomsthal.

Sterker nog, sinds een aantal jaren proberen we ook een steentje bij te dragen aan de onboarding van internationals in onze regio. Bijvoorbeeld door samen te werken met partners die van toegevoegde waarde zijn voor het leven in deze regio. Denk aan PSV en het Muziekgebouw, maar ook aan evenementen zoals GLOW.

Een stapje verder gaat het kweken van begrip voor de belangrijke rol die iedere nieuwkomer speelt in onze regio. Het zijn namelijk niet alleen de kenniswerkers die de lokale economie aanjagen. Vele handen in de waardeketen die onze high-tech, automotive, agri en andere sectoren vormen, komen voor een groot gedeelte uit andere Europese windrichtingen. We zien ze hier dagelijks de poorten passeren, afkomstig uit veel van onze bijna negentig bestemmingen.

Onze bestemmingen stemmen we zoveel mogelijk af op de behoefte van de regio. Luchtvaartmaatschappijen zijn uiteindelijk zelf aan zet om hun netwerk te bepalen, maar we helpen ze daar wel bij. Met inzichten uit de Brainportregio. We stimuleren ze ook om hun vluchten zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Met schonere en stillere vliegtuigen. Daar zijn de inwoners van onze regio bij gebaat - en zo houden we de voordelen van de luchthaven in balans met een prettige leefomgeving voor iedereen.

Mensen maken de leefomgeving. Waar ze ook vandaan komen. Daarom zetten we vol in op verbinding. In een regio die kansen biedt en oplossingen biedt. Op de luchthaven zien we elke dag de kracht van verbinding. Zoals een warm welkom voor mensen die voor het eerst voet op Eindhovense bodem zetten. Laten we er met elkaar voor zorgen dat zij goed landen in hun nieuwe woon-, werk- en leefomgeving. Want uiteindelijk dragen ze daar ook aan bij.

 

Mirjam van den Bogaard is sinds 2017 directielid bij Eindhoven Airport en als Chief Operations Officer verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie van de luchthaven. Met bijna vijftien jaar ervaring op de lokale luchthaven die mee ontwikkeld is met Brainport, kent ze de uitdagingen om de airport op koers te houden naar een goede regionale invulling.