Eindhoven door de ogen van Bart Houben

Bart Houben is terug in de bakkerij in het Tongelrese pand. Het pand waar hij is opgegroeid en waar zijn vader en grootvader de bakkerij hebben gehad. Na wat omzwervingen richt de bakkerij zich op één product: het worstenbroodje. Houben heeft een achtergrond in de marketing en concept-ontwikkeling, vooral van evenementen. Toen hij voor een Brabants evenement in Amsterdam worstenbroodjes maakte en dit enorm aansloeg, kwam alles samen. Het recept van zijn opa voor het worstenbroodje houdt nu vijftien mensen aan het werk: in de bakkerij, de winkel en op festivals. 

DRINKS Iets drinken betekent voor mij vaak koffiedrinken; de tijd van het uitgaan op het Stratumseind en doordrinken ligt achter me. Ik ga graag naar het koffiehuisje aan de Frederiklaan of naar Anne & Max aan de Kleine Berg. En als het dan toch borreltijd is, ga ik naar de Gaper op het Wilhelminaplein of naar Bobby’s Bar aan de Kleine Berg. Maar dan is het meestal in combinatie met iets te eten. 

DINNER Ik vind de Downtown Gourmet Market leuk vanwege het concept en omdat het zo informeel is. Lekker eten kan ik bij Sun by Zarzo, maar ook bij Mood aan de achterkant van het Bergstraatje. Het ziet er mooi uit, het eten is lekker en ik ben dol op sushi. De bediening is er goed en ik vind de ondernemer erachter interessant, Evelyn Wu. Het klopt allemaal, dat voel je en dan kom je terug. Dat geldt ook voor De Velosoof op het NRE-terrein en voor Van ’t Spit in de Kerkstraat. Gezellig met de kinderen een kippetje eten met je handen. 

MUSIC Vroeger was ik een Pearl Jam fan. Nu luister ik naar vanalles, met een voorkeur voor de jaren ‘80. We staan vaak op festivals met de worstenbroodjes, dan kom je veel verschillende muziek tegen. Zo heb ik bijvoorbeeld kennis gemaakt met de Memphis Maniacs, erg leuk. Maar ook met rappers waar ik me aan erger. Lil Kleine of Boef: die teksten gaan alleen maar over geld en auto’s, erg materialistisch. 

ART Ik ga weleens naar het Van Abbemuseum, maar vooral omdat ik vind dat ik dat moet als Eindhovenaar. Het gebouw en de entourage interesseren me meer dan de kunst. Ik kom weleens op De Laak, in het oude huis van Anton Philips hangt mooie kunst. Ook het Philips Museum is leuk en verrassend. 

THE CITY De stad kent veel goede ondernemers, ik ben blij dat ik daar als Eindhovense ondernemer bij mag zijn met een product van hier. We willen vooruit en dat doen we ook. Als student vond ik het Stratumseind fantastisch. Nu bouw ik een nieuwe bakkerij op het NRE-terrein. Dat gebied is een mooi voorbeeld van hoe de stad zich ontwikkelt, net als het Campinaterrein, District E en Strijp R.      

december-editie Eindhoven door de ogen van Myke Hageman, ondernemer.