Eindhoven door de ogen van Esther Meijer

Esther Meijer-Litjens is oprichter en eigenaar van de SOAP Treatment Stores, Doctors at SOAP en SOAP Recommends, een keten van city spa/beauty stores in Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. Daarnaast is zij enthousiast kunstliefhebber en voorzitter van de Vrienden van het Van Abbe.

DRINKS Ik houd van kosmopolitisch én van local. In Eindhoven kan het allebei: ik vind het geweldig om vanaf de rooftop bar van Vane bij NH Hotel aan de Vestdijk, met een
drankje naar de skyline van Eindhoven te kijken. Ook het Rozenknopje vind ik fantastisch. Daar zou je zo in je eentje naartoe kunnen gaan.

DINNER Met eten is het voor mij hetzelfde: diversiteit maakt het leuk. Ik ga graag naar Zarzo of Wiesen, maar vind ook Afghani in de Bleekstraat een fijn restaurant. En het Ketelhuis op Strijp-S, hier kom ik zowel in de zomer als in de winter graag.

MUSIC Ik ben geen groot kenner, maar je kunt me overal mee naartoe nemen. In het Muziekgebouw hebben we onlangs Eric Vloeimans gezien, de jazztrompettist. Dat heeft mij wel gegrepen. Dus ik ga hem achterna, binnenkort zien we hem in Rotterdam. Verder zijn we vrienden van de Effenaar, dan weet je vaak niet waar je in belandt maar ik vind het meestal heel leuk. 

ART Het Van Abbe natuurlijk. Het is een super internationaal museum, je hoort er alle talen. Maar je kunt er ook een groepje vrouwen tegenkomen uit de regio, die een dagje uit zijn. Veel mensen vinden de kunst in het Van Abbe lastig te begrijpen. Ik heb zelf destijds de art classes gevolgd van Ko van Dun, ik heb verder nooit iemand meegemaakt die het zo aanstekelijk kan vertellen. Hij neemt je mee op reis door de moderne kunst. Een tip: hij geeft ze nog steeds!

THE CITY Ik ben hier twaalf jaar geleden komen wonen vanuit Amsterdam, ik kom oorspronkelijk uit Brabant, maar Eindhoven kende ik niet. Ik werk nog steeds ongeveer twee dagen per week in de hoofdstad, dus ik kan het goed vergelijken. Er is hier een enorm goede business vibe. Hier worden ook echt dingen gemáákt, in Amsterdam draait het toch meer om dienstverlening. Ik houd van een stad die in ontwikkeling is, en dat is hier nu duidelijk het geval. Ik vind het een gave stad, ik ben er trots op om hier te wonen en dat verkondig ik ook graag in Amsterdam.

OKTOBER-EDITIE Eindhoven door de ogen van Claire Kruijssen.