Georgia Kokovidou

| Kika Marquardt

Verhuisd van Thessaloniki, een historische stad in Griekenland, naar het bruisende Eindhoven; Georgia is samen met haar man en zoon dit nieuwe hoofdstuk begonnen. Deze professioneel haarstyliste verwelkomt ons met een warme glimlach en een heerlijk kopje koffie in haar gezellige studio in Microlab Eindhoven. Haar enthousiasme om nieuwe bestemmingen te verkennen zien we terug in haar ontdekkingstocht door Eindhoven. Georgia is gepassioneerd over de musea en wat cultuur in deze regio te bieden heeft.

Toen zij iets meer dan zes jaar geleden met haar gezin in Eindhoven aankwam, was het Ketelhuis op Strijp-S de eerste plek die zij met haar familie bezocht. Sindsdien heeft dit plein een speciaal plekje in haar hart. In 2023 kwam haar droom uit: op haar favoriete locatie in Microlab Eindhoven opende Georgia haar eigen beauty salon Georgia Hairstylist. Een belangrijke mijlpaal in haar carrière in Nederland.

‘A walk in the park’
Een verfrissende natuurtherapie sessie, noemen we dat ook wel thuis. We wandelen graag door de stad, genieten van het groen aan de rand van Eindhoven, Veldhoven en in Waalre. Ons favoriete stadspark is de Genneper Parken, waar je echt een perfecte combinatie van rust en stedelijke sfeer vindt wat ons aanspreekt.

Eten & drinken
Een van mijn juweeltjes in de stad is het Griekse restaurant Lithos. Zij bieden een mooie variatie van mediterrane lekkernijen. Voor de snelle hap kies ik soms ook voor Grieks streetfood. Hier hoef je niet ver voor te zoeken: Saloniki
Grillhouse is echt de beste. Grappig genoeg is dat de naam van de stad waar ik vandaan kom. Ik kies daar altijd voor de gyros sandwich, dit is een sandwich met rosbief en tzatzikisaus, een romig yoghurt- en komkommer sausje. Dit is echt puur genieten!

Muziek
Ik geniet erg van klassieke muziek gecombineerd met rockmuziek. Muziekgebouw Eindhoven biedt zo’n gevarieerd en toegankelijk aanbod aan optredens, dat is echt geweldig. Ik bezoek dan ook regelmatig samen met onze zoon concerten die speciaal zijn ontworpen voor een jonger publiek. Mijn man speelt in zijn vrije tijd graag ‘bouzouki’, een Grieks snaarinstrument, waar ik graag naar luister.

Onderdompelen in kunst
We bezoeken heel graag musea waar we ons onderdompelen in de rijke geschiedenis van steden in Nederland, dit is echt een passie van ons. Hier in Eindhoven biedt het preHistorisch Dorp bijvoorbeeld deze meeslepende ervaring. Je gaat er echt terug in de tijd, met mensen in de klederdrachten van toen, en je kunt er allerlei familie activiteiten doen. Echt heel leuk!

Festivals
De laatste tijd ga ik vaker naar de wat grotere concerten zoals Roger Waters van Pink Floyd in de Ziggo Dome in Amsterdam. Ook gaan mijn man en ik regelmatig naar rockfestivals in bijvoorbeeld Tilburg, Arnhem of in België.

Georgia in november
In Veldhoven kijk ik ernaar uit het European Philarmonia Chant’oer op 4 november in het Schalm Theater te bezoeken. Zij geven een symfonisch eerbetoon aan de 50e verjaardag van ABBA. Een ander evenement dat je niet mag missen is Eindhovens jaarlijkse GLOW van 11 tot 18 november. We bezoeken ook kerstmarkten in Nederland en Duitsland! In Maastricht, Aken en Düsseldorf. Deze maand staat in het teken van voorbereiden en plannen voor een druk december met vakantiefeesten en ook hier in mijn studio.

Georgia Kokovidou / INSTA (@georgia_hairstylist_)