Eindhoven door de ogen van Inez van Vuren

Inez van Vuren is collagekunstenaar. Het begon met een zelfgemaakt geboortekaartje toen ze haar zoon kreeg, maar inmiddels is ze dit hobbystadium allang voorbij. Ze maakt eigen werk, maar neemt ook opdrachten aan. “Ik maak nu bijvoorbeeld geheel gepersonaliseerde collages in opdracht. De onderneemster wil op die manier een aantal mensen bedanken.” Haar ster rijst snel, onder meer via Instagram. Ze krijgt gemakkelijk een groot bereik, ook in het buitenland kopen mensen werk van haar: “Het gaat steeds beter.”

DRINKS Ik ga niet veel uit, ik ben eigenlijk keisaai! Nee, ik ben gewoon graag thuis, en als ik met vrienden afspreek is het ook vaak ergens thuis. Maar als we toch buiten de deur gaan vind ik de Calypso een fijne plek. Ik zie daar altijd bekenden. Ik kom ook weleens bij Pand P, vooral als ik een zakelijke afspraak heb.

DINER Niet te hip of chic. Calypso, De Rozenknop, Karseboom. Ik neem me voor om het vaker te doen, buiten de deur eten. Ik ga graag picknicken, ik houd ervan om zelf een plekje te zoeken. Tijdens de Dutch Design Week ben ik in Wall Street geweest, dat was ook leuk, met een levende jukebox.

MUSIC Ik luister elke vrijdag naar Rararadio, een online Eindhovens muziekstation. Ik heb het ontdekt doordat er mensen aan meewerken die ik ken. Ze hebben toffe muziek. Ik vind dat leuker dan concerten, ik vind live muziek eigenlijk altijd een beetje tegenvallen.

THEATER Vroeger ging ik vaak naar theater in Plaza Futura, het huidige Pand P. Nu kan dat gelukkig in Natlab ook nog. Ik ga ook wel naar het Parktheater, maar dat zijn de grotere dingen, dat doe ik vooral voor mijn zoon.

ART Ik ga met mijn Museumkaart overal naartoe. In het Van Abbe hangt een wandvullende collage van Hüseyin Bahri Alptekin, een ongelooflijke verzameling zooi: oude zeepjes, speelgoedjes, foto’s, een dienblad. Heel lelijke dingen, echte troep, naast iets heel moois, een oud portretje. Samen vormen al die kleine dingen een mooi groot geheel. Ik raak daar enorm door geïnspireerd en wil dan zelf ook van alles gaan maken. Waar ik ook graag naartoe ga voor exposities is het TAC.

THE CITY Ik heb eigenlijk niks met Eindhoven, ik ben hier destijds naartoe verhuisd omdat ik de drama-opleiding deed. Ik was toen 27. Het was wel een beetje een incestueus clubje, rond de drama-opleiding. We zaten altijd in de Krabbendans, ergens anders kwam je amper. Maar door de opleiding ken ik nu hier de mensen en voel ik me thuis. Ik heb wel het idee dat er veel kan in deze stad.

April-editie Eindhoven door de ogen van Yvonne van Beukering.