Eindhoven door de ogen van Jessica Dassen

Iedereen zich welkom laten voelen bij Muziekgebouw Eindhoven is de gezamenlijke ambitie van het hele team. Projectleider Inclusie & Duurzaamheid van het Muziekgebouw Jessica Dassen zoekt daarvoor actief de verbinding in de stad op: ‘Zo vindt in september het Merhaba Eindhoven! bij ons plaats. Dat betekent Hallo Eindhoven! We hebben met Turkse organisaties en inwoners een Turks programma samengesteld en stellen ons gebouw beschikbaar voor gezinnen overdag en muziekliefhebbers ‘s avonds.’

Behalve Programmeur inclusie en projectleider duurzaamheid bij Muziekgebouw Eindhoven, is Jessica ook zelfstandige voor festivals zoals North Sea Jazz Festival én oprichter van Stichting Backstage Pass. Een vis in het water waar het gaat om meer inclusie en diversiteit in de culturele en evenementensector dus. 

ART

Ik realiseer me dat ik evenementen zoals Glow en DDW inspirerend vind: Je kunt de hele week door Eindhoven crossen, alles tot je nemen. Ik denk dan: Yes, dat doen wij maar mooi hier in Eindhoven! 

MUSIC

Ik ben een veelvraat, ik hou van heel veel dingen. Heb veel zaaltjes in de regio gezien, maar ga ook graag ‘rocken’ in de Effenaar. Livemuziek doet echt iets met me; het samen beleven van een concert is iets magisch. Dat overdondert je, je bent samen. Dat raakt iets wat je in woorden niet kan omvatten. Ik kan al geraakt worden door een gitarist die in een hoekje zit te spelen.

SPORT

Ik dans bij Bruce Dance Factory; de allerleukste dansleraar op de Hoogstraat. Het is zo lekker om een uurtje uit je bol te gaan en hij weet het zo op te zwepen.

WALK IN THE PARK

Als echte natuurliefhebber kan ik in deze regio mijn hart ophalen. Ik kom het vaakst in het Kabouterbos in Heeze, hier spelen mijn kinderen graag met stokken en touwen. Een andere mooie omgeving is de Stratumse Heide.

DINNER

Als plantaardig eter kom ik graag bij Jungle Café in Woensel. Een jong stel is dit restaurant begonnen en serveert vegan eten. Ook Bij Albrecht heeft een topkeuken. Hier kun je echt chique uit eten, zonder dat je merkt dat het anders is.

DRINKS

Ja, … in mijn achtertuin! En als we gaan poolen bij Altstadt of bij Stratum Centraal aan de Roostenlaan, een echt lokaal kroegje.

EINDHOVEN REGIO IN

Na 25 jaar Eindhoven, woon ik sinds vorig jaar vlakbij de Gulbergen in Geldrop. Vroeger was dit een stortplaats en daar is een natuurgebied van gemaakt. In de winter kun je van die hoge berg af sleeën. Een heel leuke plek is de Weeffabriek, het voormalige Hofdael. Daar kun je naar het Weverijmuseum en de film, er zijn muzieklessen