Eindhoven door de ogen van José Verspaget

José Verspaget zat oorspronkelijk in het reclamevak, maar toen ze moeder werd en niet fulltime meer kon werken, leek het haar wel handig om de opleiding voor doktersassistente te gaan doen. Dat vak oefende ze lang uit, eerst in een praktijk van een huisartsen-echtpaar en daarna als coördinator/triagist op een huisartsenpost. In haar vrije tijd organiseert ze al veertig jaar de Rock ’n Roll meeting, waarvan op 20 juli de veertiende editie plaatsvindt op het Wilhelminaplein. Ze rolde daarin toen zij drumde in een band, eind jaren ’70. Met evenveel liefde organiseert José het jaarlijkse buurtfestival in de Beethovenlaan, dit jaar op 7 september.

DRINKS Ik ben niet zo’n stapper, maar ik ga graag naar het Rozenknopje of naar Wilhelmina. Daar ken ik mensen en is het altijd leuk, gemoedelijk. Op het Stratumseind voel ik me een bejaarde dus daar ga ik maar niet meer heen.

DINNER Ik kook zelf graag, ook voor vrienden. Ik eet zo'n zes tot acht keer per maand buiten de deur, de lunch meegerekend. De Baguetteshow in de Hoogstraat is geweldig, fijne salades en een goede prijs/kwaliteitverhouding. Verder is Gusto in de Gestelsestraat altijd leuk, net als het Javaanse eetcafé aan de Kleine Berg en Indonesisch restaurant Djawa in de Schootsestraat. En ik ga ook nog steeds graag naar het Oriental Green House aan de Aalsterweg, vooral voor de Japanse afdeling. Voor mij is, naast een goede kwaliteit eten, een gezellige en intieme sfeer belangrijk, ik houd niet van grootschalig.

MUSIC Als je zelf muziekevenementen organiseert, ga je er anders naar kijken. Voor mij is het altijd een combinatie van genieten en werk, dat vind ik heel leuk. Ik zag pas Astonia in het Klokgebouw, muziek met acrobatiek, dat was fantastisch. En ik was graag naar Brian Ferry gegaan, maar ik kon helaas niet.

ART Ik zit niet iedere week in het Van Abbe, maar ik houd wel bij wat ze hebben en als het me iets lijkt ga ik. Het TAC is ook leuk, kleinschalig en sfeervol. Ik ben onlangs in Den Haag naar de tentoonstelling van Erwin Olaf geweest, heel indrukwekkend.

THE CITY Ik ben geboren in Helmond, maar Eindhoven is mijn stad. Ik woon hier al veertig jaar. De ontwikkeling, vooral technologisch, gaat goed. Strijp S is natuurlijk fantastisch. Cultureel zou het beter kunnen, ik vind het jammer dat we hier niet een groot podium hebben als het Ziggodome. En nu gaat het Beursgebouw ook nog sluiten, helaas. Dat heeft het wel jarenlang goed gedaan, echt knap om zoiets te exploiteren.