Eindhoven door de ogen van Kika Marquardt

Als professioneel violiste is Cristine Marquardt, ‘zeg maar Kika’, een creatief producer en eventmanager die met muziek, kunst en creativiteit mensen verbindt.

In 2022 verhuisde zij met man Anderson Rabelo en dochter Victoria vanuit Brazilië naar Eindhoven, Strijp S. Omdat haar partner voor ASML werkt, maakt Kika deel uit van de Expat Spouses Community. Terwijl ze nog went neemt zij de omgeving in zich op. Wat valt haar op? Op zoek naar nieuwe kansen? Goede dingen hebben tijd nodig. In plaats van zichzelf te presenteren aan nieuwe opdrachtgevers, deelt ze haar vaardigheden liever door viool te spelen. Een verbinder in hart en missie!

MUZIEK

Ik speel graag klassieke muziek omdat het me uitdaagt en mijn geest scherp en snel houdt. Om de energie van het publiek te voelen, beluister ik filmsoundtracks, geweldig! En om mijn hoofd leeg te maken of wanneer ik ergens op moet focussen luister ik graag naar Rock/Pop. Als ik naar Braziliaanse muziek luister, zoals MPB, dan glimlach ik, het raakt mijn ziel. Mijn favoriete spots zijn Muziekgebouw Eindhoven en Concertgebouw Amsterdam.

FILM

Een bezoek aan Pathé was een van de eerste ervaringen die we als gezin in Eindhoven hadden. Een andere fijne plek is Lab-1; een goed verhaal, met popcorn en de duisternis van de bioscoop - wie houdt er niet van?

ETEN & DRINKEN

Zelfgemaakte gerechten vallen altijd in de smaak. Maar reizen, nieuwe plekken mét lekker eten en drinken ervaren, is ook een goede combinatie. Ben je het met me eens? We eten graag op de zaterdagse markt, hier in Eindhoven of een andere stad in Nederland. Voor een heerlijke middagkoffie ga je naar Boekhandel Van Piere. Een gezellige namiddag breng ik borrelend door aan de oevers van de Dommel bij Brasserie Restaurant Bolwerk in Den Bosch.

HAPPINESS

Ik ben graag in beweging. Ik probeer elke dag meer over van alles te leren. Vanaf het station de trein nemen om nieuwe plekken in Nederland of omgeving te ontdekken, daar krijg ik echt energie van. Ik ben altijd iets aan het doen, sta nooit stil. Sinds ik hier ben aangekomen, heb ik al vrienden gemaakt in de muziekscene van de stad. Ik maak deel uit van twee orkesten: het Philips Symfonie Orkest en het Symfonieorkest Eindhoven.

A WALK IN THE PARK

Eindhoven is een fijne stad om rond te lopen. Ik wandel graag langs het Anne Frankplatsoen of het Stadswandelpark bij het Parktheater.

KUNST

Musea zijn verplicht in het leven, vind ik. De verhalen over het werk en leven van kunstenaars openen je repertoire voor het creatieve leven. Sommige musea brengen zeer ongebruikelijke vormen van interactie met het publiek, dit boeit me echt. Ik vind het Van Abbemuseum hier in Eindhoven erg leuk, vooral de manier waarop ze de 5 zintuigen in de tentoonstellingen verkenden.

SPORT

Vorig jaar deed mijn man mee aan de ASML Marathon. Dit jaar zijn we er weer samen. Wat ik het leukste vind aan deze sportevenementen is de sfeer van de stad die met elke loper meebeweegt. In één woord: super!

WAT STAAT ER OP JE LIJST DEZE ZOMER?

We hebben nog niet al te veel plannen. We zouden graag het strand in Nederland zien zoals bij Egmond aan Zee. Voel de wind, het zand aan mijn voeten en een lekkere rosé om de zomer te vieren.

Dit voorjaar speelde Kika met het Philips Symfonie Orkest - SIEP Kwartet op het Storioni Festival. Ze schreef de tekst voor het klassieke familieconcert Het zwaard in de Steen | The Sword in the Stone, uitgevoerd door het Eindhoven Symfonieorkest. Ze regisseerde de voorstelling én speelde eerste viool in het orkest.