Eindhoven door de ogen van Laura Conradi

Laura Conradi ontwikkelt met haar bedrijf Never Ever Blue horeca- en vrijetijdsconcepten. Eén daarvan is een inspiratietour op Strijp-S. Zij verzorgt die zelf met haar team. Never Ever Blue verbindt zakelijke bezoekers met ondernemers in dit stadsdeel, bijvoorbeeld met een dagprogramma waarin de bezoekers starten met een meeting, vervolgens een workshop virtual reality volgen en daarna gaan dineren. “Voor mij is Strijp-S de ultieme plek voor creativiteit, samenwerken en innovatief ondernemerschap, vol met superleuke hotspots”, zegt Coradi.

DRINKS Het barretje naast het Ketelhuis, waar voorheen een koffiehuisje in zat, is een heel mooi plekje. Verder is er een leuke nieuwe hotspot op de Kleine Berg, The Roast Club. Je kunt daar wat gaan drinken en als je een beetje blijft hangen kun je ook aanschuiven voor een maaltijd. Collega’s uit de horeca neem ik altijd mee naar De Gaper: een café zoals een café bedoeld is.

DINNER Ik vind het concept van Down Town Gourmet Market erg leuk. Ook om een groep mee naartoe te nemen: ze krijgen dan van ons een polsbandje om en kunnen naar hartenlust langs de restaurantjes struinen. Verder koester ik La Vita e Bella aan de Wattstraat, een verborgen pareltje, mijn favoriete Italiaan op dit moment. Als we op zondagavond lekker met zijn tweeën uit eten willen of we hebben iets te vieren, gaan we naar Sun by Zarzo.

MUSIC Ik ga veel te weinig naar concerten. Ik heb te vaak kaartjes gekocht die ik weer weg kon doen omdat er iets tussen kwam. Ik vind het wel leuk om op vrijdagavond te gaan dansen bij Calypso. De burlesque-avonden in het Blue Collar hotel zijn ook gezellig, net als de jazz nights in het Ketelhuis.

ART Ik kom regelmatig voor besprekingen in het Van Abbemuseum. Ik ga dan meestal wel even kijken wat de nieuwe exposities zijn. De tentoonstellingen in MU sla ik ook zelden over.

THE CITY Ik ben een Tilburgse, ik kwam hier op kamers wonen toen ik naar de HTS ging. Toen dacht ik nog: ik vertrek weer zodra het kan. Maar nu zou ik hier niet meer weg willen. Alles is leuker geworden de afgelopen vijftien jaar. De stad moet het niet van haar schoonheid hebben, maar de gastvrijheid en inspiratie zijn groot. Dat werkt steeds beter. Ik zou alleen graag wat meer een route hebben vanaf het station. Als je daar aankomt als vreemde, waar moet je dan naartoe? Wat is de place to be?

februari-editie Eindhoven door de ogen van Iris Minkenberg.