Eindhoven door de ogen van Myke Hageman

Myke Hageman heeft aan de Wal in Eindhoven, op de hoek met de Kerkstraat, zeven appartementen ingericht als bed and breakfast. Ze wil haar gasten zoveel mogelijk laten ervaren hoe het is om een Eindhovenaar te zijn en zorgt er daarom onder andere voor dat ze dagelijks loopjes hebben naar de horeca in de Bergen. Voor het ontbijt, de sleutel en natuurlijk om te borrelen: zo leren de mensen de stad kennen. Myke, met een achtergrond in de hotellerie, heeft ook nog een bed and breakfast aan huis en verzorgt de boekingen voor andere locaties.

DRINKS Van oudsher ga ik naar de Gaper op het Wilhelminaplein. De zaak is nu van goede vrienden. Ik vind het ook leuk om naar Calypso te gaan, al is het maar omdat die aan het Stratumseind ligt, waar je normaal niet meer komt op onze leeftijd. De zaken hebben gemeen dat ze authentiek zijn en dat er een eigen, gemêleerd publiek komt.

DINNER Bij de Karseboom is het altijd goed. Je zou die zaak bijna vergeten omdat er voortdurend zoveel nieuws te beleven is in de stad. Maar ik kom er altijd terug, het eten is er vers en de mensen zijn er leuk. Verder ben ik wel gevoelig voor nieuwe concepten, ik ga altijd even kijken. Zo ging ik laatst naar Woensel-West om bij Pizzeria La Vita è Bella te eten, fantastisch. Ook de Falafel Masters in die wijk zijn de moeite waard.

MUSIC Voor concerten bezoek ik de Effenaar en Lab 1 aan de Keizersgracht. Ik vind vooral combinaties met exposities leuk. Lab 1 gaat nu ergens iets nieuws openen, daar ben ik erg benieuwd naar. En ik heb altijd enorm plezier op de singer-songwritersavonden in ’t Vonderke.

ART De Dutch Design Week is voor mij een jaarlijks hoogtepunt, maar ik kom ook graag in het Van Abbe. Alleen het gebouw al: als je geïnteresseerd bent in design en architectuur dan kun je daar veel zien. Zo houd ik ook voortdurend de ontwikkeling van het NRE-terrein in de gaten. Het wordt groen en duurzaam, ik ben benieuwd.

THE CITY We wonen sinds kort in Nuenen, maar ik twijfel nog. Ik heb toch wel mijn hart verpand aan Eindhoven. Ik kom oorspronkelijk uit een dorpje bij Maastricht, maar ik woon al twintig jaar hier, sinds mijn stage in het PSV-stadion. Ik kom nog wel graag in Maastricht, een heel leuke stad, maar alles blijft daar altijd hetzelfde. Hier is veel meer ontwikkeling.