Natasja van der Velden-Huijboom

Natasja van der Velden-Huijboom staat bekend om haar levendige persoonlijkheid en wordt gekoesterd door zowel de lokale bevolking als de internationale bevolking.

Ze is een boeiende communicator en geeft mensen om haar heen een tomeloze energie. Natasja is Executive Program Manager en lid van het leadership team bij Studyportals op Strijp-S in Eindhoven. Gevoed door haar vrije geest, verbleef ze in mondiale hubs zoals Londen, Parijs en Singapore, waardoor ze een onderscheidende culturele rijkdom heeft. Maar het was Eindhoven die haar gezin bij terugkomst in Nederland omarmde en hartelijk verwelkomde. De kosmopolitische lucht van de stad betovert met zijn levendige cultuur en gastvrije sfeer, dat maakt dat hier je thuis noemen tot een onweerstaanbare keuze.

Stad
Ik woon al sinds de middelbare school in Eindhoven, verhuisde een aantal keren, maar kwam steeds weer terug! Ik hou van de stad en de omgeving omdat het groen is en gemakkelijk bereikbaar is. Toen de kinderen jonger waren, ging ik graag naar de speeltuin aan de Karpendonkse Plas en naar Kinderboerderij De Hazewinkel in Veldhoven. Nu geniet ik van Strijp-S, de geweldige internationale restaurants in de stad.

Kunst
De Dutch Design Week inspireert me. In mijn vrije tijd doe ik aan beeldhouwen met een hele leuke groep. Een paar jaar geleden behaalde ik zelfs een diploma Meubelmaken, maar toen ik met teveel machines moest gaan werken werd het te professioneel voor mij. Het is gewoon heerlijk om je handen vies te maken, mooie dingen te maken en te ontspannen.

Film
Natlab is voor mij de plek om met vrienden naar toe te gaan en te genieten van bijzondere films die meestal wel garant staan voor een goed gesprek achteraf. Met mijn familie houden we thuisbioscoopavonden. Met veel ongezonde snacks.

Muziek
Elk jaar treedt het Nationaal Studenten Orkest op in het Muziekgebouw en al vele jaren zijn wij gastgezin voor hun studenten. Natuurlijk genieten we dan ook van hun concert. Met mijn gezin gaan we elk jaar naar een concert van Guus in het Philips Stadion, een echte Brabantse belevenis! Hebben mijn collega’s en ik een afterparty, dan zijn alle leuke plekken met goede muziek op Stratumseind de beste!

Theater
De Internationale Vrouwendag georganiseerd door CLO in het Parktheater, kan altijd op mijn bezoek rekenen. De muziek, workshops en de kans om veel van mijn internationale vriendinnen te ontmoeten maken me erg gelukkig!

Buiten zijn
Dat is voor mij de beste manier om te ontspannen. Met mijn geliefden fiets ik graag een rondje Eindhoven: koffie halen of koffie drinken of kaas te kopen bij Genneper Parken of een lange wandeling maken naar de Watermolen van Opwetten in Nuenen of een ander mooi, groen gebied, bijvoorbeeld bij Son.

Verder weg
Wandelen in de Limburgse heuvels, genieten van de bossen bij Lochem, de duinen in bij de Nederlandse stranden... Als je ver vogels kunt zien of horen en lange wandelingen met leuke vrienden kunt maken is het allemaal goed!

Wat staat er in September op je lijstje?
In september zou ik graag naar het Candlelight concert in het Muziekgebouw gaan, het Van Gogh Museum in Nuenen bezoeken én de Lichtjesroute fietsen. Voor de internationale gemeenschap raad ik het evenement Lounge Living In - Communities en Internationale Talen aan, dat plaatsvindt op 16 september in de Bibliotheek Eindhoven.