Eindhoven door de ogen van Ronald van Beers

Ronald van Beers (25) is ondernemer en student. Hij runt Ronald’s Drive-In Bar N.1, een bedrijf dat je kunt inhuren om cocktails te komen schenken, compleet met bar en bartenders. Hij heeft nu drie bars en werkt met zeven medewerkers, zijn droom is om een gouden champagnebar te laten ontwerpen. Hij kwam op het idee om te gaan ‘cocktailcateren’ toen Ronald voor zijn mbo-opleiding horecamanagement aan De Rooi Pannen een jaar doorbracht bij de Marriott-hotelketen in Atlanta. Inmiddels rondt hij bij Fontys zijn hbo-studie Small Business en Retail Management af; zijn eigen bedrijf is zijn afstudeerproject.

DRINKS De Vooruitgang, daar is het gemoedelijk. Er is iets minder lomp gedoe dan in de meeste kroegen op het Stratumseind waar ik verder amper kom. Behalve bij De Regenboog, vlak voor het bruggetje. Daar ben ik onder vrienden en bekenden. De Minibar aan de Kleine Berg vind ik gezellig én interessant omdat het ook een goede cocktailbar is en dus mijn vakgebied.

DINNER Voor mij zijn gastvrijheid en de prijs/kwaliteitverhouding het belangrijkst. Zo vind ik Zarzo top, het kost wat meer maar je krijgt ook betere kwaliteit. Giornale tegenover het station is ook een zaak die klopt. Verder ben ik dol op vis en dus regelmatig te vinden bij Seabas, dan haal ik daar mijn lunch.

MUSIC Ik hou vooral van Nederlandstalige muziek. Ik ga ieder jaar naar De Toppers en soms naar Guus Meeuwis in het Philips Stadion. Ik heb ook OG3NE gezien in het Parktheater.

ART Ik ben een beetje onderontwikkeld op dit gebied, moet ik eerlijk toegeven. Ik vind het mooi om het werk van Piet Hein Eek te zien. We hebben net een huis gekocht en zullen zeker bijzondere dingen gaan neerzetten, al weet ik niet of het design is. Ik zal niet gauw de Dutch Design Week overslaan, maar dat is meer voor het evenement.

THE CITY Ik kom uit Hoogeloon. Vroeger vond ik Eindhoven niet bijzonder maar toen ik aan mijn mbo-opleiding begon kreeg ik hier vrienden en twee jaar geleden ben ik er ook gaan wonen. Ik dacht altijd dat de stad heel druk zou zijn, maar dat viel erg mee. Ik vind het eigenlijk wel rustig hier. Het is gemoedelijk en toch nog een beetje dorps. Er zijn wel veel toeristen maar die brengen reuring in de stad, het overheerst niet zoals in sommige andere steden. En er zijn heel veel evenementen, er is altijd wel iets te doen. 

juni-editie Eindhoven door de ogen van Thijmen van Pruissen, eigenaar van bar De Regenboog