Eindhoven door de ogen van Sanne Reiniers

Werkzaam bij Stichting Cultuur Eindhoven (SCE) geniet Sanne Reiniers elke dag van de omgeving waarin ze zich begeeft. ‘Creatieve omgevingen, waar ik vanuit mijn functie natuurlijk meteen mee in contact kom en die wij ook nog eens mogen faciliteren.’ Sanne verzorgt de communicatie van SCE en runt projecten, zoals Kies je Sport/Kies je Kunst en de Eindhoven Cultuurprijs. ‘Die campagnes bedenken en samen met onze creatieve partners laten zien hoe creatief Eindhoven is vind ik altijd een feest.’

"Cultuur maakt me blij en de afgelopen jaren vond ik dan ook echt zwaar. Cultuurbeleving is voor mij een manier om te ontstressen. Ik bezoek graag theater, een concert en ga vaak naar de film. In Natlab, Lab-1, Vue of Pathé. Van Marvel tot aan Lars von Trier. Ik houd er ook van om actief bezig te zijn, zoals wandelen, met de fitness app thui s aan de slag of te tennissen."

ART
Ik houd vooral van klassieke kunst; alles wat oud is vind ik interessant. Ik sta erg open voor kunst en heb niet de kennis of kunde om het allemaal te analyseren. Ik laat me dikwijls verrassen. Ik bezoek weinig musea met
alleen contemporary art, maar ga wel regelmatig naar het Van Abbemuseum. Vanuit ons kantoor hebben we ook een bijzonder mooi uitzicht op dat museum.

MUSIC
Ik ga naar verschillende concerten van singersongwriter tot aan metal en ben echt een sukkel voor breekbare muziek. Zit er oprecht gevoel in wat me weet te raken dan ben ik verkocht. Ik luister op dit moment veel naar Emma Ruth Rundle en Old Man Gloom, waar ik binnenkort ook naartoe ga. Ik ben ook vaak te vinden in de Effenaar, bandjes zien en een drankje doen op het terras. Ik ga ook regelmatig met de kinderen naar het Muziekgebouw. Mijn agenda staat weer helemaal volgepland met shows!

WALK IN THE PARK 
Ik wandel heel graag: ik doe zo veel mogelijk te voet. De auto heb ik zelden nodig. Hoogstens in het weekend, maar verder eigenlijk niet. Het Genderpark is een ruim, fijn park. Het is er niet druk en biedt een oase van rust in een drukke stad.

EAT
Ik vind dat we allen wel iets minder vlees mogen eten, maar… bij Soprano’s hebben ze overheerlijk vlees. Ik woon om de hoek bij Trattoria Manca. Daar kan je ook heerlijk dineren!

DRINK
Na het werk voor een drankje naar Fifth op het NRE-terrein: heel fijn! Ik woon vlakbij café ‘t Rozenknopje. Daar is het altijd heel gezellig.

DE REGIO IN
Wij gaan heel vaak naar kindvriendelijke plekken, zoals het Natuurmuseum in Tilburg en pret- of speelparken. Toverland, de Efteling, maar ook Dippie Doe: in ons gezin vinden we dat allemaal erg leuk met 2 redelijk jonge kinderen. Voor een echt vet zwembad moet je naar de Kempervennen. Daar hebben ze net nieuwe glijbanen. Voor cultuur hoef je niet ver weg te gaan, in Eindhoven valt er veel te ontdekken.