Sanne van Kempen

| Kika Marquardt

Zeven jaar geleden maakte Sanne van Kempen de bewuste keuze om naar Eindhoven te reizen voor haar studie. Gefascineerd door de aantrekkingskracht van de Brabantse cultuur, zag Sanne de stad als een zeer ‘gezellige’ plek. In de loop der jaren is Eindhoven voor Sanne meer geworden dan alleen een academisch centrum; besteedt ze haar doordeweekse dagen als promovendus in de wiskunde aan de Technische Universiteit/Eindhoven, de weekenden onthullen een ander facet van Sanne’s leven: dan manoeuvreert ze bussen voor Hermes door de straten van de stad. Wat een alomvattend en genuanceerd perspectief krijgt zij hiermee op de essentie van Eindhoven.

Nieuwe perspectieven op het leven en de cultuur van de stad door de ogen van Sanne.

Film
Mijn favoriete filmavonden zijn absoluut de Buitenfilms bij Natlab in de zomer! Neem gewoon je eigen tuinstoel mee, leun achterover en ontspan!

Stad
Als buschauffeur door de stad en de omliggende gebieden rijden geeft me enorm veel voldoening. Ook al ken ik de stad al goed, van nieuwe ‘verborgen’ pareltjes ontdekken geniet ik altijd. Wat denk je bijvoorbeeld van Van Gogh-fietspad, Genderpark, Stiphoutse Bossen en Oirschotse Heide?

Muziek
Als violist geniet ik van de mogelijkheden om in verschillende orkesten en ensembles in en rond Eindhoven te spelen. Ik heb gespeeld met Ensuite, het symfonieorkest van de studentenmuziek- vereniging ESMG Quadrivium en met het Philips Symphony Orchestra. Geweldig om samen muziek te maken en op te treden in locaties zoals het Muziekgebouw, Parktheater, Catharinakerk of De Schalm.

Sport
In de jaren dat mijn conditie het toelaat, neem ik graag deel aan de halve marathon van ASML. Dat de je van begin tot eind aanmoedigt, geeft je het gevoel dat je helemaal naar de finish kunt vliegen. Voor training geniet ik van mijn hardlooprondes in het Philips de Jongh Park of rond de Karpedonkse Plas.

Leuk weetje
In het Muziekgebouw, vlak voor het podium bij de artiesteningang, staat een bord met de tekst: ‘Hou nog even vol; je kunt bijna naar de bar.’ Ik geloof dat dit echt kenmerkend is voor de spirit en vibe van Eindhoven. Voor mij is het een informele en luchtige manier om mensen aan te moedigen hun doelen te bereiken met de belofte van een plezierige ervaring die op hen wacht aan het einde. De inspanning loont de moeite...

Sanne in november
In haar functie als buschauffeur komt Sanne mensen tegen uit verschillende delen van de stad, wat haar een breder perspectief geeft, dan wanneer ze zich alleen binnen universitaire kringen zou bewegen. Mensen helpen om hun bestemming te bereiken geeft haar grote voldoening. Sanne is van mening dat het openbaar vervoer een cruciale rol speelt bij het verminderen van autoverkeer en het bevorderen van de integratie van meer groene ruimtes binnen de stad.