Eindhoven door de ogen van Sophie Beer

Sophie Beer kennen we van Studio 040 en de presentatie van het jaarlijkse defilé op 18 september. De laatste tijd werkt Sophie wat meer achter de schermen aan projecten van de regionale omroep. Naast haar werk is ze op de tribune bij PSV te vinden en in haar keuken: ze is een enthousiaste thuiskok.

DRINKS De Stadsbrouwerij aan de Bleekstraat en de Trafalgar Pub in de Dommelstraat zijn mijn favorieten. Bij de brouwerij mag ik graag een van hun biertjes bestellen, maar dat is niet de belangrijkste reden om er naartoe te gaan. Ik vind vooral de sfeer leuk. Dat geldt ook voor de Trafalgar Pub. Het is er gemoedelijk en het publiek is gemêleerd. Je ziet jong en oud, families en kaartende mannen. 

DINNER Na een week hard werken stap ik het liefst op mijn fiets naar het Spaans centrum in Strijp, al jaren mijn favoriete vrijdagavondbestemming. Er heerst daar altijd een enorme levendigheid en het eten is eenvoudig maar lekker. Het is wel een eindje naar het Hugo de Grootplein, maar dan heb je even tijd om je werk achter je te laten en goed aan het weekeinde te beginnen. Mijn nieuwste culinaire ontdekking is DOYY in de Hoogstraat. De eigenaar komt uit Azerbeidzjan, de kok is pas 23 jaar oud maar heeft al veel ervaring in gerenommeerde zaken. Koken dat hij doet! Ongelooflijk.

ART Ik ben van de films, van muziek en ik zal nooit de Dutch Design Week overslaan, maar echt kunst beleven doe ik misschien te weinig. Je zult mij niet snel zien in het Van Abbe. Wel regelmatig in Natlab dus! En onlangs zijn we nog in het Klokgebouw bij Doe Maar geweest. En Guus, altijd goed natuurlijk.

THE CITY Ik woon hier nu bijna twintig jaar en ik voel me prima thuis. Ik was laatst nog in Rotterdam en dan zie ik natuurlijk wel het verschil tussen Eindhoven en een echt grote stad, maar als ik thuiskom denk ik toch: ja, dit is mijn stadje. Er is veel te doen en het wordt steeds leuker eigenlijk. Ik ontdek voortdurend nieuwe zaken en zaakjes. Zo ben ik onlangs voor het eerst van mijn leven salsa gaan dansen in Santiago de Cuba op het Stratumseind, erg leuk. Dat vind ik ook een mooie verandering: vroeger gingen alleen jongeren naar het Stratumseind. Er zijn nu ook kroegen voor mensen van andere leeftijden en verschillende leuke restaurants.

april-editie Eindhoven door de ogen van Daan Verleg, eigenaar van DENF Coffee.