Eindhoven door de ogen van Soraya Viana Ferreiro

De afgelopen jaren zorgde Soraya Viana Ferreiro (32) er bij Uit in Eindhoven voor dat de agenda altijd op tijd en compleet online vermeld werd en in de krant kwam. Als contentmanager hield ze ook alle geïnteresseerden per nieuwsbrief en social media op de hoogte van de kunst-, cultuur- en uitgaansevenementen in de stad. Soraya weet dus precies waar ‘het’ te doen is! Ze verruilt Uit in Eindhoven half juni voor Public Support, een detacheringsbureau voor de publieke sector, waar ze aan de slag gaat als projectondersteuner. Wij gaan haar missen en wensen haar bovenal veel werkgeluk!

DRINKS Ik ga uit in de dance scene, ik bezoek evenementen. In een kroeg zul je mij niet snel vinden. Misschien als ik ouder ben. Dan ga ik naar Calypso, denk ik. Maar voorlopig zijn het Klokgebouw, de Effenaar en het Ketelhuis favoriet bij mij: waar ook maar iets georganiseerd wordt op dit gebied, eigenlijk. Je kunt elke week wel een dance evenement bezoeken in Eindhoven en omgeving.

DINNER Ik vind de Down Town Gourmet Market leuk vanwege het concept, de combinatie van allerlei eettentjes. Ik houd veel van shared dining, eten delen met je vrienden. Daarom ga ik graag naar Giornale op het Stationsplein, ook omdat ze veel vegetarische gerechten hebben trouwens. Dan zit om de hoek van TAC het restaurant Bij Aalbrecht, veganistisch eten met experimentele menu’s. En als ik de kans krijg doe ik mee aan The table by Pippens, in een loft op Strijp S wordt een diner van 20 gangen geserveerd dat je met zijn allen aan een lange tafel opeet. En tenslotte is er nog De Karseboom, altijd goed.

MUSIC Als ik niet heb gedanst, ben ik niet uit geweest. Ik ben van de dance en de jazz, niet van de popconcerten. Met de jazz is een beetje het probleem: mijn vrienden zijn daar nog niet klaar voor. Dus ik ga bijna nooit. Wel jammer, maar misschien komen ze nog...

ART Ik heb geen geduld voor musea, ik zoek het meer in visuals, kleur en interactie. De Dutch Design Week en Glow vind ik prachtig. Dans in het theater zie ik ook heel graag. En steeds vaker bezoek ik stand-up comedy, in het Parktheater, Ketelhuis en Pand P bijvoorbeeld. Nu de zomer er weer aankomt, verheug ik me op de buitenfilms van het NatLab.

THE CITY Ik hoop hier de rest van mijn leven te blijven. Ik ben geboren en getogen in Weert, maar altijd gericht geweest op Eindhoven. Ik zat hier op school en later op kamers. Drie jaar geleden ben ik definitief verhuisd, en toen ook maar direct naar Strijp S. Ik ben een echt stadsmeisje. Het bruist hier, er wordt zoveel georganiseerd. De sfeer is heel fijn. Eindhoven voelt echt als mijn stad, ik ben er trots op.

ZOMER-EDITIE Eindhoven door de ogen van Stefan de Bever.