Eindhoven door de ogen van Thijmen van Pruissen

Thijmen van Pruissen (24) is sinds een jaar mede-eigenaar van Bar de Regenboog op het Stratumseind. Het is de tweede gay bar met deze naam in Nederland: de eerste staat in Rotterdam en is al jaren een begrip.Thijmen heeft daar in Rotterdam gewerkt en is samen met zijn toenmalige werkgever in Eindhoven gestart. Ze kwamen in Eindhoven terecht omdat deze stad, aldus de twee, wel een oppepper kon gebruiken in de gay-scene. Het tweetal is zich intussen ook al op andere steden in Nederland aan het oriënteren. Ondertussen rondt Thijmen zijn studie Maritieme techniek af in Rotterdam.

DRINKS Voor mij is borrelen ook het onderhouden van mijn netwerk met collega-horecaondernemers. Daarnaast komt er veel horecapersoneel in De Regenboog stappen. We maken allemaal lange nachten en houden van gezelligheid; dat schept een band. Naast enkele kroegen op het Stratumseind ga ik graag naar NextDoor aan de Willemstraat en naar de Wildeman op de Markt. De service is voor mij het belangrijkste. Wanneer je een oprechte glimlach krijgt van het personeel, voel je je meteen welkom.

DINNER Voor een hapje eten ben ik Eindhoven nog druk aan het verkennen en probeer ik zoveel mogelijk verschillende zaken te zien. Met flinke honger ga ik bijvoorbeeld naar Sakana voor all-you-can-eat sushi of wederom naar de Wildeman voor een heerlijke grote burger. In de Dommelstraat ben ik tot nog toe bij de Mexicaan en de tapasbar geweest. Voor de echte smaaksensatie ga ik graag naar El Puente, met terras aan de Dommel op het Stratumseind.

MUSIC Ik hoef daar eigenlijk niet voor weg. Zo hebben we naast OG3NE en Kate Ryan ook Karin Bloemen al twee keer in de zaak gehad. Zij wordt niet voor niets de ‘gay-moeder’ van Nederland genoemd.  We zijn ook al eens met een grote groep van vaste gasten uit de Regenboog naar een show van haar geweest in het Parktheater.

ART Daar ben ik nog niet aan toegekomen in Eindhoven. Ik zal zeker een keer het Van Abbe museum binnenlopen. Maar technische musea trekken mij meer. Dus ook het Philips-museum zal ik zeker nog bezoeken.

THE CITY Ik vind Eindhoven een superleuke en gezellige stad met een vrije, Brabantse sfeer die ik herken uit Tilburg. Ik woon hier ook heel lekker, in een leuke buurt. Ik vind wel dat er weinig bezienswaardigheden zijn waarmee je mensen van buiten de stad trekt. Buiten de evenementen die er georganiseerd worden heeft Eindhoven niet extreem veel bijzondere bezienswaardigheden. Je hebt het Stratumseind, PSV en enkele musea, dan houdt het wel een beetje op volgens mij. Je hebt hier niet de aantrekkingskracht die ik uit Rotterdam nog ken van bijvoorbeeld de Euromast en de Erasmusbrug. Dat vind ik jammer.

Zomer-editie Eindhoven door de ogen van José Verspaget, evenementenorganisator.