Eindhoven tot de verbeelding | Paul Weydener

“Ik step drie tot vier keer per week, indoor en outdoor. Puur om nieuwe trucs te doen. Het is de kick die het me geeft als ik iets nieuws leer. Dat is zo fantastisch. Ik doe het nu zo’n 2,5 jaar en het is echt alles eraan dat me gelukkig maakt.”

‘Everything on this ramp makes me feel happy’

Paul Weydener (16), middelbaar scholier, komt zo vaak hij kan naar 040 bmx. ‘’Vandaag ben ik samen met een vriend uit Wassenberg, en zodadelijk komen ook drie vrienden uit Brandenburg en Keulen: “De ramp is fantastisch en ik heb hier veel airtime. Zo lang mogelijk in de lucht blijven, zoveel mogelijk nieuwe oefeningen doen. Het is verslavend om nieuwe trucjes te leren. Je hebt de foampit, een ramp met een landing in de schuimbak en de ressi, deze baan heeft een hoge ramp en een zachte landingsbaan. Mijn ouders hebben het ervoor over mij hierheen te brengen. In de tijd dat ik hier ben gaan zij de stad in, ze vinden Eindhoven heel leuk. In Duitsland heb ik school en ga ik om de dag naar de gym. Bij ons zijn niet van deze indoor ramps. Meestal step ik buiten, en wanneer het kan, kom ik graag naar Eindhoven. Ik kom hier echt om te steppen, nieuwe trucs te leren. Ik kíjk naar anderen steppers, ik leer van wat zij doen. Als ik zo klaar ben met mijn warming up, bekijk ik wat ik vandaag ga leren. Het ligt er een beetje aan welke baan vrij is en wie er zijn om mij te inspireren.”


 

ENGLISH
 

PAUL WEYDENER, APPEAL TO THE IMAGINATION
TOUCHED BY CULTURE

“I ride my scooter about three or four times a week, indoor and outdoor. Purely to do new tricks. It’s the kick that I get from learning something new. It’s so fantastic. I’ve been doing it for about 2,5 years now and everything about it makes me happy.”

Everything on this ramp makes me feel happy’.

Paul Weydener (16), high school student, comes to 040BMX as often as he can. “Today I came with a friend from Wassenberg, and in a few minutes three other friends from Brandenburg and Cologne will join us. The ramp is fantastic and I have a lot of airtime here. Staying in the air for as long as possible, doing as many new exercises as you can. It’s addictive to learn new tricks. You’ve got the foampit, a ramp with a landing in a pit full of foam, and the ressi, this track has a high ramp and a soft landing track. My parents are willing to bring me here and while I am here, they go into the city. In Germany I’ve got school and I go to the gym every other day. We don’t have these kinds of indoor ramps. Usually I ride my scooter outside, and if possible I like to come to Eindhoven. I come here to ride my scooter, learn new tricks and look at others while they ride their scooters, I learn from what they’re doing. Once I’m done with my warming up in a minute, I look at what I’m going to learn today. It depends on which track is free and who are there to inspire me."