Expo: A Lasting Truth Is Change

Dit voorjaar opent in het Van Abbemuseum de tentoonstelling A Lasting Truth Is Change. Met een speelse vormgeving doorbreekt deze expositie de standaard ideeën over het verzamelen en presenteren van kunst. De tentoonstelling nodigt uit om anders te kijken. Naar hedendaagse kunst en naar de wereld waar je woont. Laat je verrassen door nieuwe verhalen van kunstenaars die uitnodigen, inspireren, prikkelen en activeren.

 

Rollen omgedraaid
Om je een zetje te geven met het opdoen van nieuwe inzichten schudt de tentoonstelling de rollen tussen ‘beginners’ en ‘kenners’ door elkaar. Wie heeft het voor het zeggen? Wie bepaalt wat er mag? Zo kan iedereen samen – kinderen en volwassenen, ervaren en onervaren – de tentoonstelling bezoeken en in gesprek gaan over de thema’s die worden aangesneden.


Trefzekere dwarsverbanden
A Lasting Truth Is Change brengt zo’n negentig stukken uit de eigen collectie samen met een tiental trefzekere bruiklenen, waaronder enkele nieuwe werken. De combinatie bevraagt de samenstelling van de collectie van het Van Abbemuseum: Wie is onderdeel van de verzameling en waarom? En wie ontbreekt? Dat maakt A Lasting Truth Is Change een spannende tegenhanger van de veelgeprezen meerjarige collectiepresentatie Dwarsverbanden die in september 2021 opende.


Doeboek en activiteitenprogramma
Bij de kassa is een gratis doeboek af te halen. Tijdens de wandeling door de tentoonstelling helpen de verschillende (teken)opdrachten je anders kijken. Naar de kunst in de zalen en naar de wereld om je heen. Met deze nieuwsgierige blik ontstaat vanzelf meer ruimte voor verandering. Daarnaast kun je op verschillende momenten aansluiten bij de dagelijkse rondleidingen en wekelijkse Kinderkunstclub.

Meer informatie over de tentoonstelling en reserveren