FOCUS #3 Roger Vrede

Eindhoven ademt techniek, innovatie, creativiteit, en kent een no nonsens mentaliteit van samenwerken en aanpakken. 
Maar wie zijn de innovatoren op gebied van kunst, fotografie, design en cultuur die vol toewijding en, als het nodig is, met een ongelooflijk lange adem deze stad zo uniek maken? In de maandelijkse rubriek Focus zijn de innovators van de stad het woord. Zij vertellen je wat hen raakt wanneer ze uit zijn in Eindhoven. 

Met Comedy Vibe Event brengt Roger Vrede nationale maar ook internationale stand-up comedy naar Eindhoven. Door het vele reizen naar de randstad (Amsterdam en Rotterdam), voor een hilarische avond uit met vrienden, vond Roger het tijd worden dat Eindhoven ook in het rijtje voor moest komen. Roger gaat Uit in Eindhoven.

Wat kies je?
Theater / Film                         
Theater: Madea (Tyler Perry) Film: Black Panther

Alleen / Samen                        
Samen herinneringen opbouwen en belevingen delen.

Voorgeschoteld / Zelf doen 
 Zelf aan de slag!

Uit etenUit drinken              
Dat is verschillend, de ene keer uitgebreid en chique maar ik kan ook genieten van de restaurantjes op de Kruisstraat

Comedy maakt gelukkig? 
Los van het feit dat ik van lachen houd, denk ik dat er sowieso meer gelachen mag worden mét elkaar. In Perron-3 Rosmalen, was er een bezoeker die na afloop een mail stuurde. Hij gaf aan dat hij deze avond echt nodig had om er weer tegen aan te kunnen.

Wat is voor jou goede comedy? 
Een avond heel hard lachen, dat het pijn doet aan je buik. Om een avond goed te lachen is een goede voorbereiding essentieel voor het gehele succes. Op persoonlijk vlak kan ik erg genieten van Comedians als Godfrey, zowel op het podium als gewoon een op een. Hij is geniaal, hilarisch, volledig zichzelf en houdt zich niet in :)

Wat wilde je vroeger graag worden? 
Voetballer.

Wie bewonder je? 
Wow, voor nu zijn dat de vrouwen in mijn leven; mijn vriendin, moeder en zussen. Mijn moeder omdat ik haar altijd alles voor haar gezin heb zien doen, mijn vriendin omdat ze in me gelooft en mijn zussen omdat ze er altijd voor mij zijn.

Je favoriete eten? 
Surinaamse gerechten maar ook de 'Hollandse pot’ van mijn vriendin.

Eindhoven: jóuw stad? 
Landend in Brabant in 2004 was echt een cultuurschok. Voetbal, m’n werk, vrienden en heel veel uitgaan hebben me Eindhoven doen leren kennen en ook leren houden van deze stad. Nu woon ik er alweer 15 jaar met heel veel plezier.

Waar ligt jouw focus?  
Op het neerzetten van Comedy Events in Eindhoven. Naast nationale events wil ik vooral internationale comedy naar Eindhoven halen. Comedy waarin diversiteit aanwezig is en waar iedereen zich welkom voelt. Het uitgaansleven hier is echt geweldig: het jaar rond zijn er leuke evenementen en concerten, maar op internationaal comedy gebied blijven we achter.

Deze maand op je agenda?  
In november vieren we 44 jaar onafhankelijkheid van Suriname, dit vieren we op 22 november met een Srefidensi Comedy NIGHT in het Parktheater. De line up bestaat uit Jorgen Raymann, Howard Komproe, Deng Boy, Fu A Birti, Steven Brunswijk, Lucinda Sedoc en Duncan Macdonald (zowel Surinaams als Nederlands gesproken). Een leuke avond met Surinaamse comedians en lekkere surinaamse hapjes. In Rosmalen staat op 30 november de laatste editie van 2019 op de planning. Een nationale Comedy Night met optredens van Howard Komproe, Anuar, Jeffrey Spalburg, Esther van der Voort en Hassan El Rahaui. Een heerlijke avond lachen.