Young Network event op 21 november

| Marie-José Dekkers

Hoe bouw je als jonge – internationale - Brainportenaar aan een kwalitatief en persoonlijk netwerk? Meedoen aan Young Network Event op 21 november! Wat je mag verwachten: onverwachte ontmoetingen, interactiviteit en connectie met álle Brainportgemeenschappen, ook de technische. 

Yasmine Bal, business intelligence manager bij Ahrend in Sint-Oedenrode: “Bij mijn eerste YNE dacht ik ‘Oh Brainport, dus veel technische mensen’. Ik wil juist andere sectoren zien, buiten mijn eigen bubbel. Het deelnemersveld is breed. Ik sprak met advocaten en architecten. Er is veel interactiviteit en de ontmoetingen verwacht je niet van tevoren.”

Jasper Kee, business consultant bij DELA, deed eerder twee keer mee aan YNE: ”Ik vind de Engelse voertaal een logische keuze om het netwerk te verbreden. Sowieso is het goed om even uit je werk te worden getrokken. Je beleeft zo’n dag met allerlei mensen uit alle hoeken van de Brainportregio, gaat in discussie over actuele onderwerpen. Je verrijkt je kennis én je netwerk.”

'Je hebt er wat aan'

Yasmine is inmiddels voorzitter van Rotaract Eindhoven en YNE-medeorganisator: “YNE is het dagprogramma bij het grote benefietevenement. Vanwege het internationale karakter van de Brainportregio is voor het eerst de voertaal Engels, voor een groter bereik. We leggen de ambitie hoger. De organisatie staat dus uitbreiden kan, ook door de internationals aan te spreken. We horen ook terug dat dit een evenement is waar je wat aan hebt, zoals Jasper beaamt. Er is bovendien een mooie wisselwerking met Rotaract Eindhoven waar deelnemers lid van worden en met leden van Rotary Eindhoven Soeterbeek die mee helpen het netwerk te vergroten.”

Yasmine duidt het jaarthema ‘Let’s get connected’: ”We brainstormden over inclusiviteit, en wat dat inhoudt. Dat is met elkaar in verbinding komen, maakt niet eens uit op welk vlak. Daarom zoomen we in op connectie. Hoe doe je dat, zakelijk netwerken? En persoonlijk; hoe zorgen we ervoor dat we elkaar vertellen wat we écht willen zeggen? Daarom zijn er ook workshops over storytelling en ChatGPT; actueel, over menselijke connecties.”

'Eenlingen kunnen flinke bijdragen leveren aan grote bewegingen'

Het is een stevige dag, vindt Jasper: “Luisteren naar de interessante sprekers en praktische inzichten uit de workshops die ik kan meenemen naar mijn werk. Maar vooral de connecties met anderen waardeer ik, dus goed gekozen thema dat past bij het doel van de dag. Je leert de kracht van netwerken en je netwerk benutten. Ik spreek zoveel mensen uit verschillende disciplines; precies waarom Rotary en Rotaract zijn opgericht. Ze helpen je verder in je werk en in je sociale leven. Dat kan alleen als je echt op zoek gaat naar de connectie en anderen spreekt die ergens ervaring in of mee hebben.”

Yasmine: “Brainport wordt wel een ecosysteem genoemd, en dat is het ook. Eenlingen kunnen flinke bijdragen leveren aan grote bewegingen. En aan de maatschappij. Daar is YNE een opstapje voor.” Jasper: ”Misschien mag YNE nog wel technischer, als je kijkt naar de populatie van de regio. Je wilt connectie maken met álle gemeenschappen. Ik werk in het verbeteren van processen. Het maakt niet uit waarin je werkt; advocaten en procesverbeteraars kunnen dezelfde uitdagingen hebben. Daar kom je achter door gesprekken te voeren: ‘Waar ben jij mee bezig, wat drijft jou, waar loop jij tegenaan?’ Wat voor jou vanzelfsprekend is, kan voor een ander een eyeopener zijn. Ik geloof sterk dat innovatie – incrementeel of radicaal - voortkomt uit combinaties van kennisgebieden. Een nieuw idee begint met twee mensen die veel weten van verschillende onderwerpen, die elkaar kunnen versterken. Om daarmee in aanraking te komen, moet je ze opzoeken. Er is altijd een raakvlak tussen mensen, hoe verschillend ze ook zijn. Dat is juist de kracht van YNE. Altijd in veilige kringen blijven? Dan ga je nooit de nieuwe kennis en ervaringen opdoen die jou juist goed kunnen helpen. Dat proberen Rotary en Rotaract te stimuleren. Praten met zoveel mogelijk mensen, dan ga je verrijkt naar huis. Je hebt pas echt iets aan de YNE-dag als je daar je netwerk verbreedt.”

Rotary in Music

Op 21 november organiseert Rotaryclub Eindhoven Soeterbeek voor de 31e keer Rotary in Music, dit jaar met Candy Dulfer & friends. Sinds 2019 wordt dit benefiet- en netwerkevenement in Muziekgebouw Eindhoven voorafgegaan door Young Network Event (YNE).

In DomusDela – op wandelafstand van Muziekgebouw – zijn er vanaf 14.30 uur topsprekers, workshops, drankjes, diner en netwerkmogelijkheden voor tweehonderd Brainportprofessionals tot 35 jaar. De keynotes komen van Hellen van der Plas, CEO van Signify Benelux, en Marjolein de Hooge, global head attractive & inclusive communities van ASML, terwijl ook directeur Edo Righini van Muziekgebouw interactief zal spreken.

De drie goede doelen die dit jaar Rotary in Music-steun krijgen: Stichting Ik Wil (vrijwillige helpende handjes voor en door Eindhovenaren, buurtschappen) De Weekendschool Eindhoven (leren over vakgebieden van gastdocenten, perspectief verruimen) en Kazerne Design Awards (aanmoedigingsprijs voor recent afgestudeerde designers; design en ondernemerschap).

Meer weten, aanmelden? Check: http://rotaryinmusic.nl/young-network-event/