Happiness | MU Hybrid Art House

Op Strijp-S staat een klein, betonnen gebouw dat op het eerste oog het midden houdt tussen een openbaar toilet en een apotheek. Als je naar binnen stapt, word je verwelkomd door een humanoid: een mensachtige robot. 

Ze runt deze clandestiene apotheek en geeft haar bezoekers zonder oordeel voorlichting over het gebruik van verschillende drugs en medicijnen zoals XTC, pijnstillers en antidepressiva, waarmee we de serotonine- en dopamineniveaus in onze hersenen kunnen bijstellen en al doende onze gemoedstoestand kunnen bepalen. Synthetische middelen die ons helpen ons weer of meer mens te voelen, of om juist even helemaal te ontsnappen aan het gevoel van menszijn.

Nu het gebruik van recreatieve drugs in het uitgaansleven mainstream zijn geworden en het stigma op antidepressiva begint te verdwijnen, onderzoekt Happiness hoe dit ons idee van wat emoties zijn beïnvloedt en in hoeverre ons gevoel maakbaar is. 

Info
Waar: Buiten voor MU aan de Torenallee | Wanneer: 4 - 18 augustus tijdens openingstijden | Entree: zowel bezoekers de huidige expo Real Feelings, als nieuwsgierige voorbijgangers worden uitgenodigd om de apotheek te bezoeken