Van expat-droom naar Nederlands succes: De reis van een horeca startup in Eindhoven

Eindhoven, bekend om zijn innovatie & technologische kracht, is een hotspot geworden voor expats die hun stempel willen drukken op de lokale samenleving. In deze bruisende stad tonen expats doorzettingsvermogen en vastberadenheid terwijl ze hun eigen plekje proberen te creëren, waaronder in de drukke horeca-industrie.

Zo ook het verhaal van Suvigya, roepnaam Suvi. Hij over-tuigde drie van zijn vrienden om medeoprichters te worden van een nieuw modern Indiaas restaurant in de stad. Met een bescheiden startinvestering van 25.000 euro bundel-den ze hun krachten om hun ondernemersdroom werke-lijkheid te laten worden. Ondanks het feit dat ze buiten-staanders waren in een door Nederlandse ondernemers gedomineerde markt lieten ze zich niet afschrikken.


Lange dagen, slapeloze nachten en veel brainstormsessies werden de norm terwijl ze hun bedrijfsstrategie uitstip-pelden. Met als hoofdgedachte om een solide basis neer te zetten, zich te richten op het leveren van goede service en sterke relaties op te bouwen met klanten. De horeca-sector in Eindhoven is, net als elders, zeer concurrerend, met gevestigde spelers die de markt bepalen. Om door te breken was meer nodig dan alleen een goed concept. Binnen twaalf maanden na de start van Foodgasm op hun eerste locatie, in de Kruisstraat met vijf tafels, breidden ze uit naar een fine-dine locatie - onder de noemer Foodgasm 2.0 - in de Willemstraat met 110 zitplaatsen.


De startup sloeg aan en door mond-tot-mondreclame breidde het klantenbestand zich uit. Maar hier bleef het niet bij. Ze wilden hun inkomstenstromen diversifiëren om risico’s te beperken. Nadat ze in maart 2023 waren begonnen met fine-dining restaurant Foodgasm 2.0, namen ze in december van vorig jaar Urban Food Market over met vestigingen in Eindhoven, Breda en Den Bosch.
Wat begon als een bescheiden onderneming bloeide al snel op tot een volwaardige horeca krachtpatser, die een volwaardig dienstenpakket aanbiedt aan klanten in heel Eindhoven en daarbuiten. Op dit moment maakt het bedrijf inkomsten uit Fine Dine, Food Delivery, Cloud keukenconcepten & B2B Curries. Suvi vertelt dat hij deze groei mogelijk maakt met een boeket aan merken zoals Foodgasm 2.0, Foodgasm Delivery, Masala Wok, Naanza, Gulab, South India Curry house en meer!  


De expat-ondernemers laten zien dat dromen waarmaken mogelijk is. Ze tonen toewijding en doorzettingsvermogen, waardoor zij inmiddels hun plaats hebben veroverd tussen de Eindhovense horeca-ondernemers.

Foodgasm 2.0 • Indian Cuisine 
Willemstraat 61 Eindhoven
06 81901809
Maandag t/m zondag open