Kroonwerk, voorstelling van Hartenkoning gebaseerd op Hendrik V

Wat doet een Shakespeare met en bij mensen met een beperking? Wat gebeurt er met een Shakespeare als je de taal weglaat? Blijft het verhaal dan overeind? Blijft het thema dan staan?

Als de vorige voorstelling Kroonwerk Richard III over een tiran gaat, dan gaat Kroonwerk Hendrik V over een idealistische koning die het beste met zijn onderdanen voor heeft.

Dit weekend speelt de speciale groep Hartenkoning van Carte Blanche deze nieuwe voorstelling van Kroonwerk. De voorstelling is gebaseerd op de stomme film en Hendrik V. De regie is in handen van Stefan Jung en de voorstelling is weer totaal anders dan de vorige Kroonwerk voorstelling van de Werkplaats. Hier dient De stomme film als inspiratie voor de vorm. Dat belooft wat. De voorstelling staat in het weekend van 9 en 10 oktober bij Carte Blanche in het theater op Sectie-C.

Ondanks dat Shakespeares teksten juist zo belangrijk zijn in zijn theaterstukken, bevat Kroonwerk weinig woorden. Het lukte de regisseurs Stefan Jung en Liesbeth Reeser om alle thema’s van zijn verhalen aan bod te laten komen. Een ware uitdaging!

Kroonwerk:

Over macht en ambitie.
Over beperkingen en frustraties.
Over incasseren en verdergaan.
Over plezier en verdriet.
Over strijd en machteloosheid.
Over schoonheid en lelijkheid.
Over liefde en slechtheid.
Met andere woorden een echte Shakespeare.

‘Het zijn twee prachtige voorstellingen geworden’

- Carte Blanche

HARTENKONING • ZA 9 OKTOBER 20.30 U • ZO 10 OKTOBER 15.00 U

Geïnspireerd op Hendrik V en de stomme film.

De voorstelling speelt in het theater van Carte Blanche op Sectie-C.
Door beperkte zitplaatsen is maar een klein aantal kaarten in de verkoop.

Sectie-C • Tickets € 13,50 via Carteblanche.nu