Eindhoven door de ogen van Leyla Kalender

Leyla Kalender is mede-initiator en bestuurder van Stichting Ik Wil: ‘We hebben 7 mensen in loondienst, 80 vrijwilligers en 60 mensen die komen voor dagbesteding.’ Leyla is moeder. Vaak past zij haar programma aan op wat haar kinderen van 4 en 7 jaar leuk vinden: naar de speeltuin, samen zwemmen, fietsen of wandelen.​

"Iedereen kan in een kwetsbare positie terechtkomen. Wij helpen een dagstructuur opzetten waar iemand iets aan heeft: samen een brief lezen, een instantie bellen, vragen helpen beantwoorden. Samen met Esra Altmiș ben ik ongeveer 10 jaar geleden Stichting Ik Wil gestart. Een laagdrempelige ontmoetingsplek voor inwoners van Woensel, met cursussen en workshops voor (zelf)ontwikkeling en inclusie. We creëren bewustwording over etniciteit en armoedebestrijding. Je kunt bij ons koken, schilderen en taallessen volgen. En we hebben een ruilwinkel. Onlangs gaven we journalisten een training: Wat betekent privilege?"

ART

Ik houd van kunst, maar ben er niet mee opgegroeid. Ik zou het leuk en inspirerend vinden als een inwoner of kunstenaar uit of over Woensel West iets wil maken over die onderwerpen waar ik me verantwoordelijk voor voel, racisme of discriminatie bijvoorbeeld, of verrijking of kwetsbaarheid. Kunst gaat voor mij over bewustzijn over verschillen en het omarmen hiervan.

MUSIC

Ik luister graag naar R&B, hiphop, top 40 muziek en Turkse muziek. Mijn lijsjte op Spotify bestaat uit Suzan en Freek, Justin Timberlake, Usher, Zeynep Bastık, Sefo, Edis, Numidia.

ACTIEF

Ik ben toch wel het liefst te vinden in de natuur. Ik wandel heel graag in de parken Henri Dunant en Philips van Lennep, langs de Dommel en in de  bossen van Son en Breugel. Ik ga graag naar de Philips Fruittuin en sport in de buitenlucht: bootcamp.

DINNER

We hebben een BBQ en eten daar heel graag van. Als we uit eten gaan vind ik Alings en Handedan of Mexicaza lekker. Voor een lekkere lunch ga ik graag naar Hilzmet. Een ander restaurant dat ik graag noem is Flavour en Spice. Als toetje eet ik graag Baklava.

EINDHOVEN REGIO

Soms ga ik met onze kinderen naar Het Speelhuis en heel soms naar Natlab. 

Wie mag van jou in de volgende EDDOV? 

Samirah Danials. Samirah is oprichtster van Let it be, een stichting die workshops organiseert voor mensen met een trauma.