Mens & Stad - Kijkje in Ateliers

De seniorenredactie van Uit in Eindhoven schrijft over culturele activiteiten waar net iets extra’s wordt georganiseerd. Rust in het programma, informatie, persoonlijke aandacht, eten, drinken of vervoer.
Er wordt veel moois georganiseerd in Eindhoven en we delen dit graag met u.

 

Atelierroute op de fiets


In het weekend van Atelierroute Veldhoven was het heerlijk zonnig. Thuis bekeken we welke ateliers we wilden bezoeken en stippelden we de fietsroute uit. In het weekend van Atelierroute Veldhoven was het heerlijk zonnig. Thuis bekeken we welke ateliers we wilden bezoeken en stippelden we onze fietsroute uit. Als Eindhovenaren kwamen we zo in delen van Veldhoven waar we nog nooit waren geweest. Het fietsen door deze mooie, groene wijken was al een feestje op zichzelf. Ieder jaar weer is het bijzonder om bij de kunstenaar of kunstenares welkom te zijn. Op veel plekken krijg je bij de enthousiaste uitleg een hapje en drankje. Je kunt rustig alle stukken bekijken, die bij mooi weer staan opgesteld in de tuin. Er deden dit jaar 35 Veldhovense kunstenaars mee. Noteer alvast in je agenda: Atelierroute Eindhoven, in het 1e weekend van oktober. Echt de moeite waard!

 

TAC nu het nog kan


Eind van het jaar gaat TAC plat. Wil je nog genieten van het oude TAC, ga dan de komende maanden naar de exposities die er nog tot eind van dit jaar gehouden worden. Wij zagen er ‘Verliefd op het potlood’: een erg mooie expo van Simon Benson en Gam Bodenhausen. Zo mooi, wat men met alleen zwart potlood kan bereiken! De Eindhovense kunstenaars werkten veelal op papier, maar ook op zwart multiplex met wit potlood en acryl. Enorme stukken van wel twee bij vier meter, maar ook op A4-formaat of nog kleiner. Deze expositie is inmiddels voorbij, maar in het Van Abbe hangt van beiden ook werk.
 

Geschreven door Antoon Weemers, Renée Peper, Eugènie Suys