Mens & Stad - Komkommertijd ... of toch niet!!

De seniorenredactie van Uit in Eindhoven schrijft over culturele activiteiten waar net iets extra’s wordt georganiseerd. Rust in het programma, informatie, persoonlijke aandacht, eten, drinken of vervoer.
Er wordt veel moois georganiseerd in Eindhoven en we delen dit graag met u.

 

Onze leeftijdsgenoten kunnen nogal eens klagen tijdens de zomermaanden. ‘Niets op tv’, ‘de kinderen zijn weg’ of ‘druk druk, niets aan hoor deze tijd…’ Jammer als je zo denkt, inderdaad zijn er op tv veel herhalingen en zijn de kinderen en eventuele kleinkinderen druk met werk en leren voordat ze aan hun welverdiende vakantieperiode kunnen beginnen. Maar lieve mensen, kom uit je comfortzone, geniet van de zomer, het vaak mooie weer en al het moois en leuks dat Eindhoven en zijn omgeving te bieden heeft.  

Ga ontdekken hoeveel fijne fietspaden er zijn in en rondom Eindhoven, vaak kun je kilometers fietsen door park- en bosachtige omgeving. Wij verwonderen ons nog vaak en genieten er volop van. Er zijn bankjes genoeg om even uit te rusten en vaak raak je in gesprek met mede-rustenden die je tippen op een mooi pad, leuk terrasje of andere bezoekwaardige plek. 

Eindhoven biedt ook heel wat op het gebied van musea en galeries. Zo liepen wij binnen bij Galerie Nasty Alice, nieuwsgierig naar de Spookhuizen en landschappen, die we in de krant aangekondigd hadden zien staan. We zaken er grote schilderijen met bijzondere landschappen, een ruimte die inderdaad een beetje op een spookhuis leek, met vreemde beelden, tekeningen en maskers van Loes Groothuis. Ongelooflijk en heel bijzonder, iets waar je naar blijft kijken en steeds weer iets nieuws ontdekt en waar ook het geduld dat de maakster gehad moet hebben van afspat. 

Abraham Art laat met de beleving van hedendaagse kunstenaars weer een hele andere kant van kunst zien. Zo anders dan onze Middeleeuwse Meesters.  Het Van Abbe is op dinsdagmiddag enkele uren gratis. Ook diverse kleinere musea zijn een bezoekje waard. Je kunt ook naa muzikale optredens, zoals in de Kiosk en bij het Wasven. Teveel om het hier allemaal te benoemen. Maar lieve mensen, laat de tv voor wat het is, ga er lekker op uit en geniet van een inspirerende zomer 2022. Het Kan Weer! 

 

 

Geschreven door Antoon Weemers, Renée Peper, Eugènie Suys