Mens & Stad - RetroFuture... in het Evoluon

De seniorenredactie van Uit in Eindhoven schrijft over culturele activiteiten waar net iets extra’s wordt georganiseerd. Rust in het programma, informatie, persoonlijke aandacht, eten, drinken of vervoer.
Er wordt veel moois georganiseerd in Eindhoven en we delen dit graag met u.

 

'Wie Evoluon zegt, zegt Eindhoven' 

In het iconische, schitterende gebouw aan de Noordbrabantlaan is sinds enige tijd de expositie Retro Future te zien. In 1966 werd het Evoluon ter ere van het 75 jarig bestaan van Philips geschonken aan Eindhoven.

Tot 1989 was het Evoluon een geliefd educatief technologiemuseum voor jong en oud. Daarna hoorde je vaak nog hoe jammer het was dat dit museum niet meer bestond. Hoewel je regelmatig in de krant kon lezen dat er weer plannen waren voor het Evoluon en omgeving, bleef er maar weinig beweging in te komen, op een enkel event na. Tot nu. Mensen, er is weer een expositie! ‘Terug naar vroeger en vooruit, de toekomst in.’ Wij zijn een kijkje gaan nemen. 

Onze toekomst door de tijd heen 

Met deze expositie maakt RetroFuture zichtbaar dat veel mensen bezig zijn - en door de tijd heen bezig zijn geweest - met onze toekomst en hoe we deze mooier, beter en leefbaar kunnen houden. Dat is van alle tijden. Het maakt je nieuwsgierig naar hoe het zal gaan. Wat komt er uit van de ideeën, de dromen? De toekomst zal het leren…

Naast de interessante expo is het ook bijzonder om weer in het gebouw zelf rond te lopen. Het Evoluon is aan de binnenkant even bijzonder als aan de buitenkant. Het is groter en hoger dan we ons konden herinneren. Die ervaring op zichzelf is al het bezoek waard. Toef op de taart was een prachtige Evoluontosti. Een mooie afsluiting van ons bezoek aan Evoluon en RetroFuture.

Eugènie Suys, Renée Peper en Antoon Weemers - Seniorenredactie Uit in Eindhoven