Naar MU tijdens DDW 21

Tijdens Dutch Design Week bezoek je MU voor diverse programma's. Naast het Ketelhuisplein, aan de Torenallee en in MU’s Plug in City container opent de hybride kunstruimte op Stijp-S haar deuren voor iedereen die wil ontdekken, ervaren, zien en horen wat kunst & design allemaal kan zijn. Dit alles in het licht van het thema van DDW21: The Greater Number

MU is elke dag van 11.00 - 18.00 open voor uiteenlopende talks, performances, workshops en natuurlijk de expositie LAWKI–Alive. Benieuwd wat er allemaal te beleven valt? We hebben het programma voor je op een rijtje gezet!

LAWKI–Alive

Loop tijdens (en na) DDW binnen voor de expositie LAWKI-Alive van ARK. De scheiding tussen wereld en scherm valt weg, je bent in MU, maar ook overal en nergens tegelijk. Een uitgelezen kans om het leven (opnieuw) te leren kennen.
Met ruim honderd minuten per dag naadloos geïntegreerd in het ritme van eten, werken, slapen, studeren en ontspannen is video voor miljarden mensen een vanzelfsprekend onderdeel van het leven. Maar waar kijken we eigenlijk naar en wie bepaalt dat? Hoe gaan we om met de overvloed aan beelden?

Hara Hachi Bu dorp

Op het Ketelhuisveld presenteert Arne Hendriks op uitnodiging van DDW en MU het Hara Hachi Bu dorp: een cirkel van tweedehands tuinhuisjes, opgeknapt en klaar voor een nieuw leven. 
Een ruimte om samen te oefenen in een stap terug doen. Hier gaat het om genoeg, om minder, om 80% in plaats van altijd 100%. Kom langs en steek samen met tal van ontwerpers, wetenschappers en kunstenaars je handen uit de mouwen en je voeten in mycelium!

Roesologie

SMELT & The Performance Bar nemen de MU container over en presenteren er een gloednieuwe wetenschap: de roesologie, een onderzoek naar de rol van middelengebruik in onze samenleving. Kom nuchter en ervaar hoe je – zonder alcohol of drugs - de roes uit jezelf kunt halen. 
Op vrijdag 22 oktober organiseren ze in MU het interactieve avondprogramma Roesologisch Rave Lab XL. Samen experimenteren we met bedwelmende rituelen en ontdekken we onze eigen roesbehoeftes.

Bio Stories

We staan aan de vooravond van een nieuwe wetenschap: de synthetische biologie.
Hoe kunnen we samenwerken met de natuur aan een toekomst waarin rechtvaardigheid, duurzaamheid, solidariteit en bescheidenheid centraal staan? Ontdek het tijdens Bio Stories van Faber Futures, opgericht door DDW-ambassadeur Natsai Audrey Chieza.

The Greater Number Sessions

Wil je nog dieper duiken in het DDW-thema The Greater Number? Bezoek dan de Greater Number Sessions in MU: verdiepende talks met een verrassende line-up van sprekers, georganiseerd door DDW.
Iedere sessie staat in het teken staat van een ander DDW21 subthema. 

Net als voorgaande jaren strijkt Motta Art Books neer in het MU kantoor: bezoek de pop-up store vol items waar je design hart sneller van gaat kloppen.

Volg mu op social media (@mu_hybrid_art_house) en bezoek mu.nl voor meer info en updates. 

 

Meer uitgelicht programma van DDW 21 bekijken