Ontmoet stadsgids Hans

Mijn naam is Hans Berndsen. Bijna 20 jaar geleden verhuisde ik van een rustige buitenwijk in Eindhoven naar het centrum. Dat was best een gok! Wat leefomgeving betreft een behoorlijke verandering. Maar…ik heb er geen moment spijt van gehad.

Ik maakte kennis met een bruisende binnenstad met tal van uitgaansmogelijkheden, met boeiende evenementen, interessante musea, theaters en veel interessante plekken die ik nog niet eerder gezien had.

Het ontbreken van historische gebouwen in onze eeuwenoude stad, maar ook de gigantische nieuwbouw-projecten waarover ik las, maakten me nieuwsgierig naar zowel het verleden als naar de toekomst van Eindhoven.

Ik dook in de geschiedenisboeken, bezocht het regionaal historisch centrum, volgde informatieve bijeenkomsten en bezocht lezingen.

 

EINDHOVEN VAN MARKTPLAATS TOT METROPOOL’  

is de kern van mijn verhaal over Eindhoven!
Als stadsgids van EHV 247 neem ik u graag mee om verleden, heden en toekomst van Eindhoven te verkennen.