Ontmoet stadsgids Jean-Paul

Mijn naam is Jean-Paul Close. Als 16 jarige ben ik met mijn familie verhuisd naar Spanje en zodoende ontstond een internationale persoonlijke ontwikkeling.

Toen ik in 2001, na 27 jaar, terugkeerde naar Nederland, ging ik in Eindhoven wonen. De cultuurschok bij terugkeer was zo groot dat ik op mijn eigen manier naar de ontwikkeling van steden, landen en culturen ging kijken..

Daaruit ontstond mijn eigen maatschappijvisie die ik al experimenterend in Eindhoven en omgeving ging toepassen. In die visie staat het voortbestaan van de mens centraal, niet primair het geld. Het kreeg de naam Sustainocratie, ook wel "de Stad van Morgen". Daar komen tegenwoordig mensen uit andere steden en landen op af. Ik gebruik de gelegenheid om Eindhoven te laten zien vanuit vier ontwikkelfasen. In die laatste fase speel ik zelf een prikkelende rol. Eindhoven is op deze manier een bron van inspiratie voor speciale bezoekers die ook met de grote uitdagingen van deze tijd bezig zijn, elders in Nederland en de wereld.