Ontmoet stadsgids Simon

Ik ben Simon Coolen en sinds een jaar stadsgids in Eindhoven.

Tja, hoe ben ik er zo ingerold.....Ik ben als vrijwilliger actief voor Dutch Design Week en GLOW. Het buiten zijn, in beweging zijn en iets voor Eindhoven kunnen betekenen vind ik een fijne en zinvolle vrijetijdsbesteding. Zeker als je mensen blij kunt maken met informatie en ze op het juiste spoor kunt zetten.  Dat doe ik als een van de enthousiaste navigators binnen het team van de Eindhoven Navigators. Ik zie stadsgids als een verlengde, leuke hobby daarvan.

Eindhoven is een unieke, interessante stad met een boeiende geschiedenis die voortkomt uit een mix van lokale en internationale bewoners. Die gezamenlijk, op een gemoedelijke manier, er iets moois van maken. Daar draag ik als stadsgids graag een steentje aan bij, met wat humor en leuke anekdotes probeer ik Eindhoven in het geheugen van bezoekers te krijgen. En als ik daarvoor dan tevreden gezichten of een mooie opmerking voor terugkrijg....Dikke Duim! 

Mijn favoriete plek is Domus Dela/ Mariënhage en neem deze locatie daarom ook graag mee in mijn tours.