Ontmoet stadsgids Willem

Diggin?


Voor mij, stadsgids Willem Hornman, gaat het verhaal van Eindhoven over high tech en design. Hoe zie je die terug in de stad?

In het zich dynamisch ontwikkelende centrum, in de nieuwe bestemmingen voor historische industriële complexen en in de vernieuwende campussen en woonwijken.
Eindhoven is het hart van Brainport en focust met de regio op technologie. Hoe gaat dat? Als een jazzcompositie die door de tijd steeds inspireert tot verrassende interpretaties.
Sinds plm. 1991 ontwikkelt onze metropoolregio als een ‘living document’. De lokale overheid volgt de ontwikkelingen in de ondernemingen en in het onderwijs op de voet. Deze drie-eenheid (‘triple helix’) schreef een partituur voor een compositie die de economische ontwikkelingen in harmonie realiseert. Het resultaat zie je, voel je. Elke dag.
Waar komen die veranderingen vandaan? De ontwikkeling van producten en diensten. Zo heeft de consument wel belangstelling voor entertainment, maar niet meer voor afzonderlijke content dragers zoals radio, tv of cd’s.Het beeldmerk van Eindhoven toont drie horizontale zigzaglijnen. Zij symboliseren energie, beweging, ritme. Eindhoven staat voor zoeken, graven naar nieuwe uitdagingen.


Met de Eindhovense Kovacks vraag ik: Diggin?

Leer Willem nog beter kennen