Eindhoven’s Finest eren PSV én de stad

| Hans Matheeuwsen

Overheid en PSV piekeren al weken over de wenselijkheid van deze carnavaleske feestcocktail: Eindhoven zou zomaar weer dagenlang

‘op zunne kop’ kunnen staan. Bij verschijning van deze Eindless zijn er nog acht speelronden te gaan in de Eredivisie. Het gat tussen koploper PSV en achtervolger Feyenoord bedraagt tien punten. Mochten beide voetbalclubs alle wedstrijden winnen, dan worden de Eindhovenaren op donderdag 25 april kampioen van Nederland. PSV speelt ’s avonds de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.

De volgende dag had de huldiging kunnen plaatsvinden maar de ge- meente Eindhoven laat weten dat deze vooralsnog is gepland op maan- dag 29 april. “Het Stadhuisplein zal na de festiviteiten met vereende krachten in gereedheid worden gebracht”, deelt een woordvoerder mee.

Het betekent in elk geval volop feest in de stad want vrijdag 26 april is het Koningsavond en op zaterdag 27 april Koningsdag. Op zondag wordt het Stadhuisplein ingericht op de viering van het kampioenschap.

EINDHOVEN’S FINEST

Aan de supporters zal het niet liggen. Zij verkeren al weken in een kampioensroes. Met het kampioenschap van PSV in het vooruitzicht hebben zij samen met Eindhovense artiesten ook op een heel ander vlak gesleuteld aan de ‘fan-beleving’. Onder de naam ‘EINDHOVEN’S FINEST’ is een paar maanden geleden een collectief geboren van lokale artiesten, fans en personen die de club én de stad een warm hart toedragen en dat ook actief uitdragen.

Hoewel ze nog liever geen namen noemen, zijn onder anderen DJ La Fuente, Berk Music, Schorre Chef en MC Vals, Lampegastuh en Zany aangehaakt, vertelt het DJ- en producersteam RUGGED. Achter de schermen werken zij met veel liefde en steun vanuit PSV hard aan nieuwe muziek voor de club, zeggen ze, van echte ‘stadionkrakers’ tot aan ode’s aan spelers, de stad en de historie. “Het is altijd goed om bezig te zijn met verfrissing op het gebied van muziek en voor ieder wat wils te creëren toch?”, menen ze.

De heren maken duidelijk dat het om een verzameling muziek en liederen gaat die beschikbaar komt op Spotify. Van de bekende mee- zingers, liedjes over spelers en kroegenmuziek tot aan tunes die worden gedraaid nadat een doelpunt is gescoord. Teksten zijn eveneens beschikbaar zodat supporters en liefhebbers kennis kunnen nemen

van de inhoud en weten wat ze precies zingen in plaats van fonetisch met de rest mee te galmen. Ongetwijfeld zal een van de liederen komen bovendrijven als nieuw kampioenslied, denkt RUGGED. “De selectie van nummers bevat voor ieder wat wils. Er zal zeker een nummer spontaan geselecteerd worden.”

De oplettende supporter heeft al enkele liederen, zoals ‘Wij Staan Bovenaan’, in het stadion voorbij horen komen. “Hou alle socials in de gaten”, aldus RUGGED, “en onthoud de naam ‘EINDHOVEN’S FINEST’. Binnenkort te horen op alle muziekplatforms!” ■