Touching Strangers bij het Muziekgebouw

Er is veel moois te beleven in ons Muziekgebouw. Ze bieden er voeding voor de ziel van jong tot oud en kunnen dat hopelijk zo nog jaren blijven doen. Zoals verrassende optredens en doe-dingen tijdens de Kindermuziekweek.

Quin (6) en zijn zusje Sara (3) kwamen op de vioolworkshop af waar ze met een echte viool aan de slag mochten. Dat is wat anders dan de musical- en gitaarlessen die Quin volgt of Sara’s dansles. Hun ouders schotelen hen graag culturele en andersoortige activiteiten voor. Veel, maar niet teveel en het liefst low-budget. De tips die vandaag worden uitgewisseld, geven Touching Stangers-oma Stella extra inspiratie voor de uitstapjes met haar eigen kleinkinderen.

Ze vindt het idee van Touching Strangers mooi: “Maar het is wel een uitdaging om Sara en Quin in zo’n korte tijd een vertrouwd ‘oma’-gevoel te geven.” De ‘kleinkids’ zelf hebben al twee oma’s. Met eentje extra voor de foto hebben ze geen probleem, ook al vinden ze het “een beetje raar, maar toch ook leuk”. Klik, klak en hup, daar gaan ze: nieuwsgierig en vol enthousiasme de vioolworkshop tegemoet. 

De Kindermuziekweek wordt voortaan jaarlijks en landelijk georganiseerd.

Touching Strangers 040® raakt, door met een onbekende te poseren alsof er een jarenlange (familie-)band is. Tekst & foto: Paula van Overveld, Paulissimo