Touching Strangers bij Pand P

Liefhebbers van buitenfilm kwamen deze zomer extra aan hun trekken. Naast de buiten-voorstellingen was dit gezellige fenomeen weer terug aan de Leenderweg bij Pand P,  in samenwerking met NatLab.

Yogadocent en (kunst)schilder Harri is een geregelde buitenfilm-bezoeker en is enthousiast. “Deze plek leeft meer, zo met dat verkeer dat gewoon langs rijdt tijdens de film.” Voor styliste Pomme voelt het als een soort reünie en feestje ‘aan de andere kant’, nadat ze hier enkele jaren met veel plezier werkte. Heel wat mensen spreken haar daarom aan. Dat maakt de Touching Strangers-actie wat ongemakkelijk. “Maar verder vind ik het wel okay hoor. Harri ken ik niet maar zou voor mij best een oom kunnen zijn.” In die rol kan Harri zich wel vinden. “Aanvankelijk voelde het ook voor mij wat ongemakkelijk door de drukte en omdat ik alle ogen op me gericht voelde. Het was een ontmoeting die even abrupt ontstond als eindigde. Maar toch was het een korte aanraking met een ‘stranger’. Dat maakte het wel leuk.”

Nu duimen dat nu de buitenfilm-traditie aan de Leenderweg nieuw leven ingeblazen is, we daar volgende zomer weer van kunnen genieten.

Touching Strangers 040® roept ‘iets’ op, door met een onbekende te poseren alsof er een jarenlange (familie-)band is.
Tekst & foto: Paula van Overveld, Paulissimo