Touching Strangers bij Pennings Foundation

Je loopt er makkelijk aan voorbij, maar eigenlijk net zo makkelijk binnen: de Pennings Foundation aan de Geldropseweg bestaat dit jaar 40 jaar.

Je vindt hier doorlopend pareltjes van foto- en video-exposities, er zijn workshops en lezingen en er ruimte te huur voor vergaderingen. Een galerie annex ontmoetingsruimte aan een gewone, doorgaande winkelstraat; hoe toegankelijk kun je het hebben?

Na het shoppen bij de buren stapte sporttrainer Vinny binnen bij Pennings: “Hoewel ik eigenlijk nooit in een galerie kom. Ik vond dat spannender dan meedoen aan Touching Strangers. Dat vind ik gewoon leuk. Als trainer maak ik sowieso makkelijk contact.” Maar door de warme ontvangst en uitleg over de expositie door galerie-medewerker Irma is hij wel over die drempel heen. “Erg interessant. Het kijkt meteen heel anders; overal zit een verhaal achter.” Irma genoot er zichtbaar van dat Vinny tijdens het poseren over zichzelf vertelde: “Ik stap hier makkelijk op bezoekers af en met ze praten, ben ik wel gewend. Maar om vreemden zomaar aan te raken...? Nee, dat past niet zo bij mij.”

foto door Paullissimo