Eindhoven is een stad met veel groen. Van oudsher zijn er mooie stadsparken en lommerrijke lanen, veel natuur stroomt letterlijk door de stad heen met groen en met water, en in de omgeving zijn natuurgebieden met grazers en heide. Heerlijk om lopend al dat groen te ervaren.

Bezoek Eindhoven Tourist Information/VVV in het centraal station, zij zeggen je wat de kortste weg is om ergens te komen.

Met een stadsgids

Om wat meer over Eindhoven te weten te komen, is een wandeling met een stadsgids een goede suggestie. De gids neemt je mee naar alle stadskernen en laat je aansprekende hotspots zien op het gebied van industrieel erfgoed en design. Jullie wandelen door het park en ondertussen raak je goed geïnformeerd over het veelzijdige Eindhoven. Dat je zelf niet op zoek hoeft naar de weg, is mooi meegenomen.

Eindhoven Tourist Information/VVV verzorgt ook vele groepsprogramma’s, waaronder deze stadswandelingen:

Stadswandeling op individuele inschrijvingen

Wandel mee, voel de energie van Eindhoven, bekend als de stad met haar vele gezichten. Je sluit aan bij de andere geïnteresseerden, in kleinere samenstelling. Daardoor kan er veel interactie met onze gids zijn, dat maakt het bijzonder. Items die de revue kunnen passeren zijn: industrieel erfgoed, design, straatkunst en de roots van Eindhoven.

De stadswandeling start iedere zaterdag om 11.00 uur vanaf Eindhoven Tourist Information/ VVV in het Station, duurt ruim een uur en eindigt bij Domus Dela.

Kosten: € 12,50 p.p. inclusief Eindhoven gadget en koffie/thee kortingsbon. Reserveren is noodzakelijk en kan tot 24 uur van te voren. De wandeling gaat door vanaf 5 deelnemers.Reserveer een plekje via groepen@eindhoven247.nl

Verdwalen door de straten

Een van de beste manieren om een stad eigen te maken is door er te verdwalen. En het fijne aan Eindhoven is dat heel veel op loopafstand van elkaar ligt. Met onze dynamische districten ontdek je de verschillende gezichten van de stad. Een 1,5 tot 2 uur durende stadswandeling op papier, die langs de highlights van de binnenstad voert, is voor € 2,50 verkrijgbaar bij Tourist Information Eindhoven/VVV.

Strijp-S wandeling

Wandel langs de hoogtepunten van Strijp-S, het unieke voormalige fabrieksterrein van Philips met een groot cultureel aanbod.

Een route is voor € 2,50 verkrijgbaar bij Tourist Information Eindhoven/VVV.