Eindhoven is een stad met veel groen. Van oudsher zijn er mooie stadsparken en lommerrijke lanen, veel natuur stroomt letterlijk door de stad heen met groen en met water, en in de omgeving zijn natuurgebieden met grazers en heide. Heerlijk om lopend al dat groen te ervaren.

Bezoek Eindhoven Tourist Information/VVV in het centraal station, zij zeggen je wat de kortste weg is om ergens te komen.

Met een stadsgids

Om wat meer over Eindhoven te weten te komen, is een wandeling met een stadsgids een goede suggestie. De gids neemt je mee naar alle stadskernen en laat je aansprekende hotspots zien op het gebied van industrieel erfgoed en design. Jullie wandelen door het park en ondertussen raak je goed geïnformeerd over het veelzijdige Eindhoven. Dat je zelf niet op zoek hoeft naar de weg, is mooi meegenomen.

Eindhoven Tourist Information/VVV verzorgt ook vele groepsprogramma’s, waaronder deze stadswandelingen:

Stadswandeling op vrijdag en zaterdag

Leer meer over de stad door met een gids op pad te gaan! Elke vrijdag en zaterdag om 11 uur kan je aansluiten bij een stadswandeling door het centrum, ongeveer 1 uur duurt.

Onderwerpen als industrieel erfgoed, design en architectuur komen uitgebreid aan bod. De wandeling gaat door vanaf 4 deelnemers en deelname kost € 8,50 per persoon.

Verzamelen doe je bij Eindhoven Tourist Information/VVV in het centraal station.

Verdwalen door de straten

Een van de beste manieren om een stad eigen te maken is door er te verdwalen. En het fijne aan Eindhoven is dat heel veel op loopafstand van elkaar ligt. Met onze dynamische districten ontdek je de verschillende gezichten van de stad. Een 1,5 tot 2 uur durende stadswandeling op papier, die langs de highlights van de binnenstad voert, is voor € 2,50 verkrijgbaar bij Tourist Information Eindhoven/VVV.

Strijp-S wandeling

Wandel langs de hoogtepunten van Strijp-S, het unieke voormalige fabrieksterrein van Philips met een groot cultureel aanbod.

Een route is voor € 2,50 verkrijgbaar bij Tourist Information Eindhoven/VVV.