Samirah Daniels

Enkele jaren geleden richtte Samirah Let it be op, waarmee zij mensen ondersteunt die werken aan persoonlijk of maatschappelijk herstel. Zij zet daarbij haar eigen ervaring in en organiseert onder meer herstelworkshops. "Ik heb zelf veel meegemaakt, ook traumatische dingen. Was dat lang een zwarte boze wolk; nu kan ik er iets positiefs mee doen."

"In kunst breng je creativiteit tot uiting, het maakt de hart en ziel van de kunstenaar zichtbaar."

Let it be is laagdrempelig, waardoor de deelnemers bij elkaar steun, herkenning en erkenning vinden en kunnen reflecteren op eigen herstel. Ze is ook coördinator voor Recovery College Eindhoven én werkzaam als ervaringsdeskundige voor Markieza. Zij woont in Bladel. "De variatie in mijn dagen waarop ik lesgeef en coach, de herstelwerkplaats coördineer of zelf op de werkvloer ben; ik ben elke dag enthousiast dat ik mijn ervaring op deze manier kan inzetten. Bij alles wat ik doe staan de mensen centraal. Ik doe zulk dankbaar werk!"

ART

Ik ben aan het leren te kijken naar kunst, eerder in mijn leven had ik daar geen ruimte voor. Het Afrika Museum in Berg en Dal en het Psychiatrisch museum in Venray hebben me geraakt.

BAR-RESTO

Een hapje eten of een kopje theedrinken, net waar ik zin in heb. Naar het Marokaanse eethuis Medina aan de Strijpsestraat, eethuis Arabya in de Jan Heynslaan of naar Touch of India, Geldropseweg.

CULTUUR…

…betekent voor mij diversiteit. Elke cultuur heeft iets moois, ik vind het iets krachtigs. Bij Recovery College Eindhoven richten we ons wekelijks op diversiteit en inclusie. Hier komen mensen vanuit verschillende culturen bij elkaar. Als je vooral gelijkenis met elkaar ziet, ontstaat een gelijkwaardige omgeving. De herkenning die mensen bij elkaar vinden is mooi te zien. Je treft ons door de hele stad, we zijn zichtbaar voor alle mensen.

EROP UIT

In Eindhoven wonen verschillende culturen samen en dat geeft me een fijn gevoel van gelijkwaardigheid en verbinding. Ik wandel graag in de natuur in de omgeving van Bladel. Er is een mooie visvijver. Ook kom ik al mijn hele leven op de Veluwe, mijn oma en mijn adoptiefamilie woonden daar.