Zoek de verkoeling en geniet van deze expo's

Musea zijn bij uitstek de koelste plekken om te zijn tijdens een warme zomerdag. Geniet van de mooie expo’s die Eindhoven te bieden heeft, bij MU, Van Abbemuseum, House of Design Kazerne, het Philips Museum en Galerie Nasty Alice.

Dwarsverbinding: Richard Bell

De toonaangevende kunstenaar Richard Bell (1953) woont en werkt in Brisbane, Australië, en gebruikt zijn kunst als politiek instrument. Op prikkelende en provocatieve wijze stelt hij het Westerse en witte systeem van de kunstwereld aan de kaak. Als afstammeling van een generatie Aboriginal activisten pleit hij met zijn werk voor de emancipatie van alle First Nations gemeenschappen. Centraal in de tentoonstelling Dwarsverbinding: Richard Bell zijn vier grote statement-schilderijen, een film en zijn twee essays over de positie van Aboriginal kunst en kunstenaars.

Meer informatie en toegang

Transcrossing identities

Droom je dat je een vlinder bent of ben je een vlinder die droomt een mens te zijn? De overgang tussen slapen en ontwaken – het leven in uiteenlopende werelden, culturen en identiteiten – was de inspiratie voor de tentoonstelling van NeeNee Collective in Kazerne. Het collectief van jonge transcultureel levende Aziatische kunstenaars en ontwerpers nodigt je uit om even los te komen van het hier-en-nu en je te laten meevoeren in hun surrealistische droomwereld.

Meer informatie

Meer expo's die je de hele zomer nog kunt bezoeken