Ontmoet stadsgids Wim

Wim van Hoof is de naam, en stel me graag voor als gids vanEindhoven 247.


Mijn interesses gaan uit naar archeologie (lid van archeologische werkgroep), ook geschiedenis, kunst, architectuur en stedenbouw heeft mijn interesse. Dat ik 4 talen spreek, vinden vooral Amerikanen heel speciaal.

Een van mijn favoriete plekken is het dak van het grootste gebouw op Strijp-T, TQ. Het uitzicht is uniek over dynamisch Strijp(S). Ik laat Eindhoven het liefst op verschillende
manieren ontdekken, zoals al wandelend, met de fiets of tandem, of tijdens een bustour.


Op de foto een onvergetelijk programma: Carnaval 2019, nog geen corona tijd. Er werd mij specifiek gevraagd een groep Friezen te begeleiden die graag naar de optocht wilden kijken om daarna, samen met mij, ondergedompeld te worden in het Eindhovense feestgedruis.
Wat zorgen waren er vooraf wel, deze groep had waarschijnlijk geen idee wat een enorme chaos Eindhoven is op Carnavalszaterdag, dus een uitdaging om de groep bij elkaar te houden.
Toen ze uit de bus stapten was mijn opluchting groot, ze waren allemaal verkleed als Fries stamboekvee compleet met oormerken.
Ik herkende gelukkig mijn 'kudde' koeien zelfs in de drukte. Het was een mooie ervaring voor de Friezen, maar ook
voor mij.

We hebben samen de krant gehaald!